tisdag 31 mars 2009

Ska jag?

Jag är oförskämt pigg. Ska jag ta mördarmilen imorgon? Måste ta bilen till jobbet imorgon, borde jag inte ta vägen förbi motionsspåren i Skatås och lufsa runt i den kuperade terrängen.
Orkar jag på morgonen?

Lag TJOCKIS! Heja oss!

22 st

http://www.15kilosraset.blogspot.com/

http://bellascomeback.blogg.se/

http://www.hallonpajen.wordpress.com/

http://viktig-ija.blogspot.com/

ERIKA (har ingen blogg)

http://emmasform.blogg.se/

http://smaljeans.blogg.se/

http://wiita.blogg.se/

http://evvia.wordpress.com/

EMMA H (har ingen blogg)

http://liiiiinda89.blogg.se/

http://mallisen.blogspot.com/

http://halsorummet.blogg.se/

SOPHIE (har ingen blogg)

http://viktdrottningen.blogspot.com/

LOUISE (har ingen blogg)

http://itsmewannabe.blogg.se/

HELIN (har ingen blogg)

http://streamsviktiga.blogspot.com/

http://ellexsandra.devote.se/

http://bridgetjonesdiary.blogg.se/

http://ma-bra.blogspot.com/ - ja det var ju jag det!

Premiär

Man borde göra något nytt varje vecka. Denna veckas nyhet blev ett pass Body Pump. Det var inte så jobbigt som jag trodde, vilket antagligen betyder att jag mesade lite. Tyckte att jag lade på samma vikt som de andra, men det är möjligt att jag inte gjorde rörelserna helt korrekt. Eller också är jag stark som en oxe..:-)
Upp klockan 6.15, träna, på jobbet efter åtta. Nackdelen är väl att jag glömde att borsta tänderna innan jag gick hemifrån och jag ser väl inte jättekul ut, glömde kam/borste. Men va fan, vältränad blir jag väl i slutändan iallafall...

måndag 30 mars 2009

Invägning, måndag morgon.

Jag är med i en tävling, lag tjockis och ska gå ned 1,5 kg på två veckor. Fixar jag väl! Men det är nästan komiskt på hur olika jag väger på fredagar mot måndagar. Idag vägde jag mig och vågen skvalpade upp till 66,7 kg. Jag tänker 1. vätska 2. dåligt med toabesök.
Ska bli spännande nästa måndag. Dagens svårigheter = två personalfester på samma dag, gick galant. Tackade nej till vin på två olika ställen, härligt! Åt väldigt lite på kvällen, märkligt lite mat på bägge festerna - det tackar vi för. Var tvungen att äta en ryvita med ost nu på kvällen. Cykling idag.

Veckan har en jobbig knorr i slutet - är bortrest torsdag- fredag med middagar vilket innebär vin & mat igen. Får se om jag tar ett glas eventuellt. Lördagen tänker jag äta & dricka vad jag vill för då har jag FF (familjefritt) hemma och har tjejkväll. Kul!

Imorgon
Cykla, träna, soppa till lunch, kyckling till middag.javascript:void(0)

söndag 29 mars 2009

Inte ens en mil..


Jag stack ut och joggade imorse och tog en ny sväng. Kändes som en låååång sväng, för det var segt och ganska tråkigt. Sprang längs vattnet, som inte är längs vattnet eftersom Stenabåtarna har monopol på hela vattensträckan. Kom hem röd, svettig och ganska nöjd efter ungefär 60 minuter. Men när jag mäter upp rundan i efterhand kommer jag inte upp till mer än 8, 55 km. Näe!
Maten då? Vanlig frukost, lunch ev VV korv med bröd och en halvportion av laxen från igår. Middag två små hemmagjorda tortilla pizzor (världens godaste pizzor med sardeller, vitlök och oliver!) och vitkålssallad. Till efterrätt 1/3 ( ca 90 gram) light glass och lite hallon med havretäcke. Inget vin! Har ätit 4 st gelehallon, 1 kaka, 2 naturgodis chasehew nötter - that´s it.

Imorgon
Cykla till jobbet, tomatsoppa till lunch, mat på kvällen; idotiskt nog har jag två jobbfester på samma kväll! Hur det nu är möjligt en vanlig måndag? En på mitt gamla jobb då en av mina bästa kollegor ska sluta/tackas av och så på mitt senaste.

lördag 28 mars 2009

En käftsmäll...

i luften...Dagens träning bestod av Body Combat; tuff träning där tanten (jag alltså) stod och boxades mot mina låtsatsfiender. Shit, vilken jobbig träning! Än värre var det att instruktörens headset var trasigt så någon vidare smidig ingång eller vägledning in i Combat världen blev det inte.
Dagens mat är helt ok för att vara en lördag. Jag är sjukt sugen på vin! på godis! på glass! Men jag stålsätter mig. Mat idag; onaka tll frukost, soppa m. lite fetaost, lite råris, mellanmål en ryvita m. ost och kaffe, smoothie. Vi har haft middagsgäster och då bjöd jag på ungsbakad citron & vitlök lax, potatis och röd kaviarsås. Tack och lov var våra gäster bilburna vilket innebar att vi inte korkade upp vinflaskorna. Hade nog inte klarat det! Till dessert blev det en smal kladdkaka, alla fick grädde till utom jag som faktiskt inte gillar grädde. Tur för mig!
Men jag är mentalt på väg ut för att köpa godis, kroppen är dock kvar i soffan.

Imorgon springer jag på morgonen. Vi äter hemmagjord pizza på kvällen. Lunch blir något enkelt.

fredag 27 mars 2009

Vägning....

Idag vågade jag puffa fram vågen som står under sängen.
På vågen stod det 65,3 kg, Tack! Det finns en rättvisa!
Helgen är alkoholfri, känns bra. Ska äta lite grönsaksdipp med ungarna nu. De får lite gamla hederliga popcorn också, kanske jag med?

torsdag 26 mars 2009

hej å hå


Idag är jag urlakad. Trots att jag ätit lite kyckling och sallad till lunch, mellanmål x 2 (äpple & minikeso), ett ägg och till middag lite pasta (1,5 dl kokt kanske) köttfärsås, kvällsmellanmål 2 ryvita m. ost, en apelsin= plenty!
Ändå cyklade jag OCH tränade, inte box som jag hade tänkt men 30 min intensiv kondition och styrketräning på det. Måste bara hurra för mitt fantastiska gym; Sportlife exclusive i Göteborg. Knör man ner 1. sportbehå 2. skor i handväskan så klarar man sig, allt det andra får man på plats. Lyxigt värre!
Men nu kommer helgen= prövningen..hjälp! Skönt att det är en lugn helg utan inplanerade roligheter, så jag ska hålla mig från vin och godsaker.

Imorgon

Soppa till lunch, räkor till middag, smoothie på kvällen, grönsaker med dipp och ramlösa. Oh yes!
Om jag får ihop den där timmen så kanske en joggingtur antingen morgon eller kväll. Imorgon är jag ensam och ska serva bägge döttrarna med ni vet, dagis, skola, dans, hämtningar...

onsdag 25 mars 2009

Något för helgen kanske?


Krämig potatissallad 4port/ 4p per portion

Ett lånat recept från batgirl
10 kokta potatisar
1 purjolök
Sås
3 msk lättmajonnäs
1 dl kesella
2½ dl lättfil
1-2 msk grovkornig senap
2 msk dill eller gräslök
Salt och grovmalen svartpeppar
Tärna potatisen och finstrimla purjon. Blanda ihop såsen, tillsätt potatisen och purjon.
Gör salladen ett par timmar innan serveringen, då smakar den bäst. Smaka av och krydda ev mer.
Tips smaksätt gärna med pressad vitlök
( Kalkonfilé 3 points så sammanlagt så blir det 7points)

Yummi


Halv soppedag och så kycklingen i repris från igår. Mums!!!! Ni måste prova den, helt fantastiskt god...
Jobbkompisarna tyckte nog att jag var underlig idag, hade med mig ett 6-pack ägg som jag kokade medan jag åt min sopplunch. Ett kokt ägg blir räddningen när jag cyklar hemåt eller mot träningen. Så också ett ägg slank ned samt ett äpple och minikeso. That´s it. Blir nog en liten smoothie innan jag går och lägger mig. Idag hade jag på mig ett par svarta byxor som trots att jag inte har gått ned i vikt hängde över lår och rumpa. Kroppen har alltså blivit fastare - härligt! Ska lägga ut en bild snart...
Idag blev det bara cykling, helt ok.

Imorgon
Cykling, kyckling till lunch, ett ägg och sen träning; Box blir det.

tisdag 24 mars 2009

Pulverfri!

Jag inser att jag inte är en pulverkvinna! Inte ens en soppkvinna på heltid. Jag behöver maaaaaaat! Så idag har jag ätit soppa till lunch, äpple & minikeso samt banan & minikeso till mellanmål. Till middag blev det min favoriträtt röd chilipasta-marinerad kycklingfile på en bädd av ruccolasallad, en tomat, gurka och en tesked olja. Sen bidde det också en liten smoothie.
Cause I am worth it! Jag har cyklat 1,2 mil och tränat hårt på gymet en timme. För att inte tala om cykla för hämta & lämna på dagis och minstingens dans.

Imorgon:
cykla 1,2 mil, soppa till lunch, kyckling & sallad till middag,

måndag 23 mars 2009

Mera soppa!


Några positiva saker från förra veckan: jogging i Hagaparken, Stockholm (underbar miljö!!) 1 timme torsdag + fredag. Gymmet 1 timme med hög puls lördag, jogging 40 minuter söndag. Helt ok mat mån-tis + sön.
Några negativa saker: godis onsdag och torsdag. Glass fredag och lördag. Vin ons-tors-fre-lör-sön.
Och därmed känner jag att det räcker! Nu är jag skittrött på att dricka vin och mingla, äta goda middagar med vin, jag är trött på vin! En vit vecka härmed alltså!
Idag har jag mumsat på soppa, det har varit en flytande dag. Onaka på morgonen, tomatsoppa i termos på jobbet, världens godaste paprikasoppa.
Recept? Grilla tre paprikor i ugnen så att skalen skrumpnar och blir lite svartfläckiga. Dra av skalen, choppa upp paprikan och lägg i grytan med hackad lök, vitlök, en veg. buljong och en matsked olivolja. Puttra, mixa och smaka av med basilika, salt och peppar. En matsked light creme fraiche i så smakar det mums.

Imorgon:
Cykla 1,2 mil, träna på gymet en timme, äta soppa hela långa dagen.

lördag 21 mars 2009

Bestämt mig!

Jag tänker prova pulver i en vecka nu, jag börjar på söndag.
Min plan är följande: jag äter frukost (onaka med kruskakli) och så kör jag pulver eller hemmagjord soppa typ tomatsoppa eller sp resten av dagen.
Nu är jag rejält trött på mig själv...

tisdag 17 mars 2009

Pulverdiet vs Viktväktare


Ältandets tid är inte över. Jag håller på att överlägga med mig själv och har inte riktigt bestämt mig. Ska jag satsa på att gå ned i vikt? Om jag satsar ska jag då köra viktväktare eller vara rå och köra en pulverdiet? Skulle jag klara pulver? Jag tycker att det är skitsvårt just nu och är ganska fixerad vid belöningar a la mat, godsaker och inte minst vin.
Fördelen med viktväktarmetoden:
1. Jag går ned sakta men säkert om jag håller mig till planen 6 dagar i veckan.
2. Jag får äta vad jag vill en dag i veckan.
3. Jag kan leva ganska normalt, ingen behöver märka att jag bantar.
Nackdelar
1. Jag tänjer gärna på den där ätardagen. Ofta blir det extra på fredagkvällen och på söndagen också.

Fördelen med pulver:
1. Man går ned i rasande tempo, tror jag
2. Finns inget tankeutrymme för något annat, det går inte att låta något slinka ner..
3. Motivationen kanske kommer?
Nackdelar
1. Det märks att jag bantar! Mannen kommer tycka att jag är galen, likså barnen!
2. Hur fixar man att vara social på bara pulver?
3. Kan man verkligen träna?

måndag 16 mars 2009

Uppdatering


Just när jag fått två läsare (tack snälla!) så har jag varit långt ifrån min dator. Vad har jag då gjort? Jo, jag har ätit hamburgare, sett massor av film, minglat och druckit vin alldeles för ofta (snart kanske man ska fundera lite; två glas i onsdags, två i torsdags, två i fredags, två i lördags...hmmm...) ätit godis, åkt tåg, umgåtts med vänner och familj och joggat en hel del!
Var ju borta med jobbet ons-fre med fullspäckat schema och middagar och mingel...Trots detta gick jag upp 6.45 för att springa och gyma en timme innan dagen startade både torsdag och fredag. Lördag smällde jag till med att springa Göteborgsvarvet. Japp hela vägen!
Vägde mig inte i fredags. Men nu på fredag igen kanske?

Imorgon
Cykla till jobbet, kyckling och sallad till lunch, soppa till middag.

tisdag 10 mars 2009

Äntligen tisdag


Veckans höjdpunkt är här!!! Jiiiha!

måndag 9 mars 2009

Ältande tjockis!


Just nu funderar jag säkert lite för mycket. Var jag får den tiden ifrån kan man ju undra. Dagens Einstein: kanske är det bättre att jag accepterar min knubbiga kropp och är lycklig över att jag har en man som älskar mig (och min kropp!)? Kanske är det dags att försöka leva i nuet och börjar tacka ja till livet? Och hittar en stil, klädstil som passar mig och den kropp som jag är född med?
Istället för att försöka forma om mig?
Funderar ett tag till och kryper sen till sängs - med senaste bokinköpet (och en otroligt världsbäst man!)

söndag 8 mars 2009

Svält eller frosseri?


Tappade lite motivation av den där fåniga viktincidenten. Löjigt? Ja!!! Men kanske också mänskligt. I vilket fall så har jag idag tagit en rejäl paus under helgen från dieten. Det bidde tårta på ett kalas idag, samt vin till middagen och glass till dessert.
Men till det positiva- jag gav mig ut i regnblasket på en joggingur idag! Jag knäppte min vanliga runda på 7-8 km trots att motivationen och lusten var på minus- och ja, det var skiiiitjobbigt och den där vanliga euforin infann sig aldrig.
Tror att jag får tänka mycket på mitt beteende denna veckan, måste hitta tillbaka till ett gott flow för att fortsätta den viktnedgång som faktiskt är möjlig! Kanske att jag safear med ett inköp av dietpulver inför jobbresan?

Imorgon
Cykla till jobbet 1,2 mil. Fika m. macka (möte- svårt att slingra undan mackan om man har så dålig motivation nu) soppa till lunch, ta med keso till jobbet för mellanmål. Kvällsmat: havregrynsgröt?

Ps. Boktips (ett lån från våra träningsfreaksvänner tillika läkare) "Salvekvick och kvacksalveri : alternativmedicinen under luppen" där många populära alternativmetoder traschas av författarna...Intressant läsning!

lördag 7 mars 2009

Nääe! Är det sant?

Lördag. Vilket betyder att jag är himla snäll mot mig själv och jag började redan igår...Vi har underbara släktingar som igår hämtade barnen och behöll dem ända fram till lunch idag. Förstå ! En helkväll-natt-morgon utan "mamma, mamma!" Mycket mys blev det och vin,mat och gott. När vi fick tillbaka våra sötnosar blev det också en thailunch på stan, säkert inte heller helt ok ur dietsynpunkt.
Så till saken; vi var idag - senare på kvällen- hos goda vänner som är värsta träningsfreaken. De hade köpt en våg som avancerat räknade ut fettmängd, muskelmassa, benmassa och vikt såklart. Glad i hågen ställde jag mig på den, i allas åsyn dessutom (modigt eller korkat?) 69 kg!!! Sextionio kilo - jag höll på att svimma, och en fettmängd på 30 procent.
Visst jag hade på mig ett par stora "workermodell" jeans och stort bälte. Men jag dog nästan, vad sjutton hände? Tänk om min våg härhemma inte stämmer?
Jag får väl ta nya tag, men det värsta är att jag åker bort ons-fredag och bor på hotell, massor av drinktillfällen, mingel, goda middagar, fikor hit och dit. Samma veckan därpå..

fredag 6 mars 2009

ett ytte-pytte steg

Vad är väl 0,3 kg? Tre deciliter vatten, två små bananer eller ett uteblivet toalettbesök.
Men det är också ett steg i rätt riktining. Så det så.

torsdag 5 mars 2009

Massor av muskler!


Istället för träning blev det filmen "Män som hatar kvinnor". Jisses, inte för att jag skulle vilja se ut som henne, men hon är fantastiskt vältränad Noomi Rapace. Suverän rolltolkning! Hade inte förväntat mig särskilt mycket av filmen, men jodå den var bra faktiskt. Men en ännu bättre film är Slumdog Millionaire, tyvärr nådde den inte helt upp till mina förväntningar men bra? JA!

Frukost 4 P
Mellis päron
Lunch tomatsoppa, 2 ryvita, 1 msk minikeso, 2P
Mellis två godisar 1 P
Middag spagetti med köttfärsås, sallad 7 P
Biomellis popcorn 3 P
Hemma mellislite keso, mango, nötter 3 P
Totalt 20 P

AP = cykling 1 P

Imrogon: cykling till jobbet, lunch havregrynsgröt 2 P, sen är det fest (after work!)

onsdag 4 mars 2009

Glorian är putsad!


Minsann tänker jag på allas bästa idag. Hämta unge på dagis, check. Köpa fotbollsstrumpor till stora ungen, check. Laga mat, check, mannen hemma & vänder "är det ok att jag sticker ut med några kompisar" check. Men sen så klockan halv åtta, lillunge nattad, kolsvart ute då snörar jag på mina nya härlig joggingskor. Det bidde en repris: Asic Gel 1140 för 1100 kronor.
Och näe egentligen borde jag inte, har lite lite ont i halsen fortfarande. Men jag har ju det jämt! Sju härliga kilometer i mörkret.

(igår cyklade jag bara till jobbet =1,2 mil och höll dieten fint)

Frukost 4 P
Mellis en minikaka 1 P
Lunch en och en halv macka + minikeso & grönsaker 3 P
Mellis minikeso 0,5 P
Middag rotsakspytt m. lite choriza 5 P
Mellis 2 ryvita m. slankeost 2 P
Totalt 15,5
Aktivitetspoäng 3 P

Imorgon
cykla till jobbet, soppa till lunch, pasta till middag

måndag 2 mars 2009

Ut i slasket


Var i valet och kvalet - ska man ut och springa trots lite förkylning? Min sjuksköterske-kompis avrådde mig bestämt, men jag behövde verkligen röra på fläsket så det blev en lugn joggingtur på 7-8 km i snömodden. Helgens motion var verkligen inget att skryta med, halsontet tillät mig bara en powerwalk på söndagen.
Återigen - vilken tur att jag ääääälskar soppa. Ett bra sätt att komma tillbaka efter helgens njutningar.

Frukost 4 P
Lunch tomatsoppa m. lite minikeso 3 P
Mellis apelsin
Middag potatis & purjolökssoppa, en fralla m. slankost 5 P
Mellis 1 ryvita m. slankost + te 2 P
Totalt 14 P

A P = 3 P

Imorgon
Cykling 1,2 mill
Kycklingfile till lunch
Soppa på kvällen