torsdag 27 februari 2014

Vad gör man när benet låser sig?

Vet inte om man ska se det som ett litet varningstecken, men i går morse när jag glatt hoppade upp för att köra på stairmaster hann jag inte mer än kanske fem minuter. Då small något till (njae, så dramatiskt var det inte, men en tydlig plötslig smärta i vaden) och jag kunde verkligen inte ta ett steg till. Snopet.
Jag klev av och släpade benet med mig till maskinerna och körde core och armar. Trist, jag var ju så sugen på att lyssna på musik och springa. Resten av dagen linkade jag omkring och läste sedan på nätet om vad det antagligen var.  Lindrig muskelbristning. Kan tydligen vara allt mellan riktigt jobbigt att återhämta sig från till lindrig återhämtning.

Gillade några kommentarer på någon webbplats som sa att man skulle vila några timmar, typ 24 timmar och sedan komma igång och småjogga. På eftermiddagen var det verkligen vår ute så det var så skönt att snöra på sig löpardojjorna och ta en lugn runda. Det funkade över förväntan i lugnt tempo i kanske 5-6 kilometer. Gick också 1-2 km för att mjuka upp vadmuskeln.

Men jag ska verkligen försöka ta det försiktigt och inte dra på för hårt (fast jag viiiiilll) - risken är annars att jag blir skadad mer långvarigt.

För att jag själv ska fortsätta den här resan visar jag härmed en riktigt stor röv från gårdagen. Det är en gåta att jag lyckas trycka in den där i ett par jeans i storlek 28.....


Inga kommentarer: