torsdag 30 april 2009

Nere på 65 kilo igen


Nu kommer återigen en skön helg och massor av faror hotar oss knubbisar!
Vi ska på mysig middag efter att ha begapat Cortegén som är ett alldeles speciellt studenttåg genom staden Göteborg. På middagen ska jag snällt ta ETT glas vin och äta protein i första hand. Imorgon åker vi ut till landet och jag har snubblat lite på mina egna regler och köpt en box vitt vin. Men jag kommer att hålla hårt i lådan och hårt i kalorierna, har samlat på mig goda recept på middagar och desserter. Jag hoppas att jag nästa vecka kan stå på vågen och se siffran 64 framför mig.

Idag har jag smygjoggat idag trots att jag FORTFARANDE har ont i halsen. Ett no-no, men vad fan ska man göra?

Jag inser att jag har kopplat samman det goda, lyxiga vuxenlivet med gott vin. Näe jag är verkligen inte beroende av alkohol då jag inte dricker öl eller sprit (okej en tjusig drink i en flott miljö tackar man ju inte nej till) men för mig signalerar vin vuxenhet, frihet och en viss status. Det positiva med detta är jag faktiskt är förbi det där stadiet när man mölar smågodis och prasslar, det är "tacky" för mig. Jag är vuxnare - i en positiv bemärkelse - än så. Det negativa med vinet är att jag har en tendens att tillåta mig att äta saker till, typ snacks eller ost.

Spännande när man funderar över sin bild av sig själv, vem man är och vem man vill vara och hur detta speglar beteendet.
Hur tänker ni?

Skål och ha en riktigt trevlig Valborg!

3 kommentarer:

Maribella sa...

Ha, vi är lika!!
Jag är oxå nere (eller kanske rättare sagt uppe..) på 65 kg! Ser fram emot 64 med förtjusning! Nästa helg så!!

Kram och ha det riktigt skönt i helgen!

Bondbruden sa...

Kanske måste dusmygjogga lite för dig själv, tänk om det bara släpper för det......och det här med ett glas vitt...underbart, flott och bara så skönfeeling tycker jag...unna sig måste man annars dör vi bort liksom.....
Jag vill må bra, känna mig bra, vill visa att jag mår bra och ser bra ut......

Så därför kör jag så det ryker.....
Valborgskram till dig....

batgirl sa...

Det är klart man måste njuta ibland! Och vad passar väl inte bättre än lite vin då? Jag gillar oxå ett glas vin då och då. Finns det någon njutfullare dryck tro? Nej, inte för mig iallfall...