tisdag 23 augusti 2011

Post-semester


Det ÄR tufft att komma tillbaka till det vanliga livet igen, passa tider och jobba- Även om man har det roligaste jobbet i världen.
I lördags bestämde jag mig för att flippa ut. Japp, jag skulle få äta godis, glass, paj och choklad. Å det gjorde jag - inte mycket alls, kanske 50 gram godis, två matskedar glass, en bit björnbärspaj och så mörk choklad. Uj, vad jag mådde dåligt. Magen var som en ballong.
I måndags åt jag bara lax med blomkål och smoothie och sprang 2 mil. I dag cyklade jag till jobbet, totalt 4 mil och har ätit hyfsat bra, något litet övertramp. Men nu är det ute ur systemet...

Why? Kan man ju undra. Varför tog jag det beslutet? Fattar det inte så här i efterhand.d

fredag 19 augusti 2011

Ont i halsen

Suck, det är fortfarande sommar enligt kalendern. Ändå känns det som höst och jag har ont i halsen. I går sprang jag trots detta, oftast mår jag bättre om jag tränar ändå. Man behöver ju inte ta i så att man spricker kanske.

Dagens vikt 62,7 kilo. Tycker att jag varit duktig men jag går ändå inte ner så mkt mer verkar det som. Fast å andra sidan sitter jag bara still hela tiden på dagarna. En timmes spring är som en droppe i havet av dygnets 24 timmar.

onsdag 17 augusti 2011

Seg dag

Fortsatta komplimanger men det har varit segt idag och jag har varit jätte-jätte-jätte-hungrig. Som en varg! Å så ramlade jag över en jordnötsmörburk (äckligt va?) när jag kollade på Angels of NY på SVT play. Så det blev några skedar sånt där. Fett.

Men i övrigt då?
Vilodag, bara promenad.
Frukost-smoothie och juice
Broccoli och kyckling med curry o någon msk fet creme fraiche
Lite mer broccoli. En Finn-crisp. Lite tomater.
En omelett med kalkon och så peccoriniströ-ost på.


Imorgon måååååste jag ut och springa igen. Så e det bara, och det måste göras på arbetstid annars funkar det inte när jag är ensam med barnen. Måste planera!
Frukost samma
Lunch avocado och sallad och kalkon
Middag sillmacka med ägg.

tisdag 16 augusti 2011

Back to work

Idag var jag tillbaka på jobbet.
Folk kom smygande sådär och släppte kommentarer under hela dagen - "åh du ser smal ut" "åh vad fräsch du är" " "sprungit mycket i sommar?"
Jagpp, jag är i form denna höst. Hipp hipp hurray!

Dagens mat:
Smoothie på kesella och björnbär och kokosolja
Färskpressad juice: morot, ingefära och äpple och kokosolja

Lunch: avocado, ett ägg och en tomat

Middag; hemmagjord chili, lite yoghurt till och sen melon till efterrätt.
En tsk jordnötssmör. Mums!

Sprang 5 km, fast det gick segt idag....

måndag 15 augusti 2011

Vikt efter helgen

Prick 63 kilo.
Inte kanonbra, men inte helhemskt heller.
Idag har jag varit sååååå trött. Men ändå kom jag iväg på en fem kilometers runda i morse och sen klämde jag i med ett zumba-pass på eftermiddagen. Som gav energi istället, helt underbart och jag var sjöblöt efteråt.

torsdag 11 augusti 2011

Fortsatt nedåt ger goooooda spiraler

Idag vägde jag 62,4.
Man SKA ju inte väga sig vareviga dag men just nu tickar det på åt rätt håll. Kan det ha att göra med kokosfettet jag slänger i både juicer och smoothies? Att kroppen blir nöjd och att ämnesomsättningen ökar?
Nu har jag bara 2,4 kilo kvar till mitt nästa mål 60 kilo.
Sen ska jag försöka pressa mig ned till 58 för att stabilt ligga runt 58-60 kilo.

Det roliga och lite knasiga är att när jag nu börjar bli smal på riktigt kan inte hundra elefanter få mig att äta något som gör mig fet igen. Idag åt jag min vanliga frukost (smoothie/ juice men lade till en halv avokado) och sen gjorde jag massor av ärenden och var ute på stan = svårt att hitta något bra att äta. Så vad gör jag? Skiter i att äta. Det blev istället en sen lunch på två ägg och lite kalkon. Bra.

onsdag 10 augusti 2011

Slim efter semestern?


Jag borde ha en medalj! Jag har lyckats hålla vikten under sommaren vilket är en bedrift med tanke på alla nötter, vin och annat gott jag ändå har unnat mig mellan varven. Men jisses vad jag har kämpat.
Dagens vikt är 62,8 kg och min nya frukost är helt underbar...
Ett glas vatten och äppelcidervinäger
En färskpressad juice på två äpplen, en morot, en bit ingefära, kanske en bit vitlök och så två tsk kokosolja.
En smoothie blir det också, lägger upp receptet en annan dag.

torsdag 4 augusti 2011

Test

Nu väger jag 63,4 kg igen. Visste att det skulle gå fort tillbaka till min platå runt 62-63 kg. Så fort jag är tillbaka i vardagen med jobb och så ska jag FÖRBI den här numera magiska gränsen och jag vill att min nya platå ska ligga runt 58-60 kilo.
Igår morse gjorde jag min testrunda: Skatås- milen i Delsjön. Den sträckan är tuff eftersom den är så kuperad. Jag tyckte själv att det gick hyfsat fort och bra, jag tog ju inte ut mig direkt, men jag hamnade på tiden 54 minuter prick. Retligt eftersom jag tror att jag sprungit den på 53 min i våras. Men jag får börja med intervaller som koan hjälpa mig att bli snabbare....

tisdag 2 augusti 2011

Nya shorts


Jag slank in på Kapp-Ahl i Falkenberg och hittade ett par badshorts som nu är ett par springbyxor. De kostade bara en hundralapp och funkar jättebra att springa i!

Jag har gått upp i vikt igen. Nu väger jag 65 kilo igen, har ätit lite för mycket nötter och druckit alldeles för mycket vin....det sätter sig snabbt. Men det positiva är att jag går ner fort igen och jag har fortsatt att träna ganska mycket iallafall. Springer varje dag mellan 6-12 km.

Mina mått idag:
71 midja
96 höft
57 lår
27 arm

Men jag både känner mig och ser lite "stabbig" ut. Jag vill ju vara SLANK!