fredag 31 juli 2009

Nyttigt godis!


Är det fler än jag som blir påverkad av den här gråa massan som man kallar sommaren 2009? Fy så trist väder det har varit här på västkusten. Kanske var det korkat, naivt eller osvenskt (välj valfritt adjektiv) att tro att man kunde fixa en bra sommar med häng i ett sommarhus -vilket naturligtvis bygger på bra väder.
En veckas semester kvar och det känns som om det lika gärna kan kvitta. Jag har - nåja falsk - ischias vilket gör träning omöjlig, regnet skvalar ner, familjen är så där irriterad. Men för att dela med mig av en bra grej så har jag hittat den ultimata belöningen, godsaken, trösten, kvällsmyset = en halv melon. Perfekt när man vill frossa i något gott utan att gå upp nämnvärt.
1. Man stoppar in en melon i kylen.
2. Den kylda melonen halveras ( som en grape)
3. Gröp ur kärnorna.
4. Mumsa direkt med en sked.

torsdag 30 juli 2009

Prisa skatteåterbäringen!

Märks att mannen inte är hemma när man kommer glad, rund och stinn efter en helkväll. Då går jag ut på nätet istället för bubbla med honom. Så därför ett inlägg som väldigt lite berör må-bra-tema som motion....
Jag är alltså på en EU-konferens i dagarna som anordnas av Kulturdepartementet - och jävlar i mig vilken konferens. Inget sparas det på. Maten är det bästa jag ätit i konferenssammanhang, topptalare, topplokaler och vin till maten lunch som middag, bubbel till välkomstdrink på mingel, underhållning på operan, etc, etc, etc. Antingen väljer man att sura "usch är det så här man blåser iväg mina skattepengar" eller också njuter man av service, mat och sällskap. Som gammal sur EU-motståndare väljer jag ändock det sista alternativet och ser det som ren återbäring.

onsdag 29 juli 2009

Bröst!



Ja, det var inte jag som drog igång diskussionen om bröst! Skyll på viktdrottningen!
Jag är ganska ensam om att vilja ha mindre bröst. Tycker att det ser tantigt, mulligt, klumpigt ut med bröst. Kanske bottnar det i traumat att som en "tomboyish" fotbollsspelande tolvåring få stora bröst över en natt, typ. Åh vad jag hatade de nya blickarna man fick. Helt plötsligt var det ingen som såg MIG, bara brösten eller någon snuskig fantasi....

tisdag 28 juli 2009

Aooh!

Ischias någon? Idag har jag stapplat fram som en gammal tant. Jag slarvar med stretching för att jag tycker att det är så sjukt tråkigt- dessutom tvistar de lärde om huruvida det gör någon nytta. Kanske hade några minuter avstyrt min belägenhet?
Iallafall så gick jag iväg på en morgon-PW då min tes är att all rörelse alltid är bra. 75 minuter i snabbt tempo räddade nog min dag, för även om jag inte är helt ok så kan jag röra på mig lite bättre.
Åh, vilken dag! Jag är gräsänkling då jag är inne och jobbar några dagar medan familjen förlustar sig på Öland. Anledningen är en EU-konferens som är hyperintressant, den är nog värd att bryta semestern för. Jag lunchade på stan med en kompis, shoppade, gick på middag med kulturministern. Efter två glas vin kommer jag knappt ihåg att jag har haft ont....
Vin är fan bra för alla krämpor!

torsdag 23 juli 2009

Inspiration till tusen!


Internet hänger med till landet och när det är så här dåligt väder surfar man runt lite på kvällarna istället för att sitta på altanen med ett glas rosé. Vad mycket bra det finns på nätet! Så mycket inspiration att ta med till hösten!
Jag äter en del onyttigt och mycket nyttigt. Dricker ett glas vin här och där, men gör ingen stor affär av vad jag stoppar i mig. Jag vet att jag fixar kanonbra mat så fort jag kommer igång och jobbar igen. Däremot tränar jag i princip varje dag! Oftast springer jag - oftast en halvmil, men ibland mer. Idag har jag både PW:at en timme i morse och åkte in till stan på eftermiddagen, lagom till ett afrikanskt dans-pass. Vi fick barnvakt i kväll och ägnade den åt lite out-put i form av träning ( kul att bjuda med mannen på mitt gym för första gången) och in-put av god mat på restaurang.

Hoppas att ni håller humöret uppe i semestertider & regn!

lördag 18 juli 2009

Springa bort semestern?

Säg att man lägger 45 minuter om dagen på att jogga, då har man kvar 23 timmar och 15 minuter kvar för att slappa, umgås, snickra, fixa, läsa, sola och allt annat som man gör på semestern. Jag rör nu på mig varje dag, men tror inte att jag kommer upp i de där 45 minuterna. Men nästan. Några dagar har regnet bara öst ner och efter alla rubriker om folk som dött knall och fall av blixtar har jag respekt för oväder vilket gör att jag ogärna joggar omkring på landsvägarna på Orust som en levande högsta punkt.
Numera skriver jag in i www.jogg.se när jag varit ute. Här är mina resultat för juni och juli: (fler kilometer och minuter lär det bli för juli månad):
Jun 99,1 km 10:09:05 min 6:09 medelhastighet 10:09:05 total tid
Jul 64,7 km 08:04:00 min 7:29 medelhastighet 08:04:00 total tid

Min kära 13-åring tvingar jag med i löpspåret nu under semestern, tre gånger i veckan. Hon gör det lite motvilligt, men förhoppningsvis smittas också hon av träningsbacillen. Men att ta med henne ut drar ned tempot rejält, men det är det absolut värt.