onsdag 2 september 2009

Noren drama!

Ett tips till er alla. Gå aldrig ut och ät en tre-rätters med en femåring!
Egentligen säger det sig väl själv, men jag ville verkligen att ungarna skulle få uppleva en riktigt schysst middag med vita dukar och servil personal. Men....Allt eftersom middagen fortgick kände vi att en bomb tickade oroväckande: lilla M. Hon surade, krånglade, men vi lirkade, mutade. Gjorde roliga lekar, trollade fram penna och papper. Ju trevligare vi blev desto grinigare blev hon och snart brast det för henne i den fullsatta restaurangen "Maten är mycket godare hemma" skrek hon och slängde sig gråtande under bordet. Vi försökte släta över- rädda det som räddas kan - men hon bara låg och vrålade "varför måste jag äta på restaurang". Nu var lokalen alldeles tyst (förutom bomben som briserat) och de övriga finklädda gästerna hade stannade upp och avvaktade dramat intresserat. Mannen fiskade upp ungen, gick ut och restaurangen drog en lättnadens suck. Vid vårt fönsterbord hade vi full uppsikt när mannen resolut bar iväg på ungen som skrek, vrålstirrar på oss och så ut med tungan. Hon LIPADE. Skitunge!
Där satt stora F och jag kvar halvvägs genom måltiden och försökt ha det trevligt. Stora F började gråta lagom till desserten för att hon hamnat med fel kompisar i sin nya klass.
Ännu trevligare blev det när den saftiga notan kom och mannen hade gått hem med plånboken.

Det var den födelsedagen det.

3 kommentarer:

Maribella sa...

Inser att det INTE var lika roligt som det låter....
Grattis i efterskott förresten!

Kram

Bondbruden sa...

Men ett stort grattis från mig och hoppas det känns ännu lite bättre..nu!!

Må-bra-bönan! sa...

Ja så här i efterhand får man se det som en riktigt riktigt kul historia. Något att ta upp på lilla M´s bröllopsdag. Mamma är INTE långsinnt, haha!