torsdag 29 maj 2008

Lite för lite spring i bena

Idag kom jag äntligen ut igen. Efter tre bullbitar - jag vet inte vad som hände på jobbet när jag slevade i mig bit efter bit - var jag uppstoppad som en Michellinigubbe. Så den enda lösningen var att ignorerar temperaturmätaren som visade 22 grader trots att klockan var närmare sex på kvällen. Sen bara sprang jag.
Vet inte riktigt hur långt men jag var iallafall ute i 50 -55 minuter och var rejält röd i ansiktet. Värme eller träning?

Annars har jag väl ätit lite si och så. Något strunt har väl åkt ned.. I går käkade jag hemmagjord mousakka utan kolhyderater till lunch och grillad lax med sallad till middag. Det som slank med var lite gelegrodor som låg i en skål på jobbet, en halv glass (mjukglass), och ett glas vin. Hmmm. Dagen innan käkade jag världens fetaste pastasallad som jag köpte på stan, men det positiva var att jag åt halva till lunch och halva till middagen. Skräpet förutom vitlöksoljan i salladen bestod i..hm. minns inte, kanske var det inget iallafall?
Idag har jag ätit lax med sallad till lunch och till middag två varma toast och sallad med avokado. Och ja, ett glas vin kom där ja.
Faan vad jag har svårt att låta bli att njuta av livets goda....aaaarrrggghhh!

söndag 25 maj 2008

Fortfarande hög på endorfiner

Just nu är jag lätt beroende av träning, jag vill träna mycket och gärna varje dag. Det är egentligen tidsbristen som begränsar tillfällena, för med allt som kräver tid blir det ändå inga mängder av motion. Tyvärr. Men jag har fått ihop en del ändå; motionscykel framför teven 2 dagar, lätt jogging två dagar, lite längre jogg två dagar. En vilodag fick jag in också. Det ska ju vara bra...
Maten då? Nja, jag slänger in både det ena och andra. Inga tokmängder, men lite här och där. Jag får nog börja planera lite bättre med maten, mer protein och mindre av annat skräp som åker ned. Tror att jag tröstäter lite faktiskt....var på en jobbresa under tre dagar och det var så trååååkigt. Ingen att käka lunch eller middag med. Så kontentan blev att jag skippade maten(!) jag käkade en falafel om dagen och så lite godis (ett hekto x tre dagar under veckan totalt) och hotellfrukosten. Skittrist. Jag har lite hybris-baksmälla och den enda boten jag känner är träning just nu.

tisdag 20 maj 2008

Marathon lockar..

Ja, fast nästa år.
Då tar jag Stockholm Marathon. Och om inte nästa år så iallafall är 2010 ska jag springa i New York. Så det så!
Fast jag är fetare än någonsing. Känner mig som en uppblåst säl....

söndag 18 maj 2008

Tiden blev 1.55!

Kollade min tid idag på deras webb. det bidde 1.55. Jag är häpen, överraskad, chockad, glad - ja det är helt otroligt. Trodde jag aldrig! Hade någon sagt för en vecka, månad, år sedan att jag en dag skulle springa Göteborgsvarvet skulle jag aldrig trott på det. Hade de dessutom sagt att min tid skulle vara under två timmar skulle jag ha gapskrattat.
Men nu är jag här och är mer peppad än någonsin. Nu jävlar!

lördag 17 maj 2008

Yes! mitt första varv är gjort!



Och jag är helt chockad. Jag sprang under två timmar..... Vet inte exakta siffror, men någonstans mellan 1.55- 1.59 hamnar jag...Vilket få ses som helt ok för en dam som är inne på sitt fyrtioförsta år och dessutom gör premiär på Göteborgs Varvet. Fick faktiskt lite smak på det hela!
Jag är inte särskilt trött, har inga blåsor eller skavsår, inte ont någonstans. Jag känner mig bara så STARK, energirik och euforisk.
Heja mig!