måndag 28 september 2015

Tillbaka i verkligheten

Så här är det ju. Det går lite ner, mer ner och sen lite till ner. Sen går det upp, mer upp och sen upp igen.
Just nu är jag på toppen - om man nu ska vara lite positiv. Alltså på toppen av min viktkurva, för jag är nog så rund jag klarar utan att helt byta garderob. Men jisses vad jeansen har krympt. Om jag ens får på mig några jeans.

Så nu är det dags att skala ner UTAN att bli så hysterisk och besatt. Jag som sprungit två marathon, ett på 3,49 för bara ett par månader sedan klarar knappt att springa fem kilometer nu. Men det värsta är att jag har ett marathon framför mig om ca sex-sju veckor. Anledningen till min dåliga form och kondis är att jag har varit så krasslig, nästan haft ont i halsen konstant eller varit snorig. Jag tror att det kan ha haft att göra med att jag ätit för dåligt och tränat för hårt (för min ålder och vikt...). Får för mig att hela kroppen freakat ut när jag bara tränat och sen struntat i att äta. Magbakterierna blir lite ledsna av det och fixar inte att hålla ihop mig inbillar jag mig.

Så nu vill jag fixa mina magbakterier och lära mig att äta regelbundet igen. Sluta hoppa över mat hela tiden och istället äta bra mat tre gånger per dag och därimellan mellanmål om jag så behöver. Alltså måste jag tillbaka till att granska mina vanor.

Idag måndag 28 september.
Sprang 5 km, varav 1 km upp och ner i Skansbergets trappa x 3.
Promenad på kvällen 4 km
7 minuters träningen (bra App!) för att få bålstyrka och lite armar.
Kostbevakningen (bra webbplats!)  gav mig detta för dagen.
Tyckte att det var ok med lite filmjölk o blåbär till frukost, högrev till lunch, paprika till mellanmål, havregrynsgröt och äggmacka till middag. Men näe, det gick inte så bra faktiskt. Eye-opener!IngrediensEnergiProteinFettKolhydr.FibrerTotalt2071 kcal341 kcal1257 kcal423 kcal51 kcal

84 g142 g104 g27 g

16%61%20%2%

Inga kommentarer: