måndag 29 mars 2010

Två recept till!

Köttpiroger från VV
ProPoints™ värde: 8
Portioner: 16

Ingredienser
2 dl Vatten, ljummet 37°
1 pkt Jäst, 50g
4 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
1 1/2 dl Margarin flytande 80%
4 st Ägg
8 dl Vetemjöl
1 st Ägg,

Fyllning
2 st Lök
2 tsk Olja
2 tsk Chilipeppar
400 g Nötfärs max 10%
2 klyfta/klyftor Vitlök, pressade
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 tsk Oregano
2 krm Paprikapulver
2 krm Chilipulver
2 msk Sweet chilisås
2 msk Vatten
Instruktioner
Blanda vatten och salt i en skål, smula ner jästen och rör om tills jästen är löst. Rör i 4 dl mjöl och låt jäsa till dubbel storlek. Smält margarinet och rör ihop med 4 ägg och häll ned i degen. Tillsätt resterande mjöl. Börja med fyllningen: Finhacka lök och fräs den mjuk i olja. Skär ytterst tunna skivor av chilifrukt, peta bort kärnor och vita mellanväggar. Rör ner chili i lökfräset, sätt till färsen och fortsätt att fräsa under omrörning tills färsen grynar sig. Rör ner övriga ingredienser, sänk värmen och låt puttra under lock i 10 minuter. Smaka av med kryddor. Kavla ut degen och lägg på fyllning, vik och pressa ihop kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225° ca 10-15 min.

Yakinoki - mums
Recept för två personer, ca 40 min:
300 g skivad entrecote, be de i chark-disken att skiva tunt
3 msk japansk soya
2 msk socker
3 msk finskuren purjolök
1 msk pressad vitlök
1 msk rostade sesamfrön
0,5 msk färsk riven ingefära
0,5 finhackat päron
1 nypa svartpeppar
1msk sesamolja
Rör ihop allt förutom sesamolja och lägg i entrecoten och där ska den marineras i 30 minuter. Koka jasminris under tiden. Släng i sesamoljan i pannan och stek entrecoteröran hastigt och väldigt varmt, lägg hela rörad på tallrik tillsammans med riset, mums!

Inga kommentarer: