fredag 28 februari 2014

Går man upp i vikt av te?

Idag var det vägningsdax igen. Jag hat inte varit suuuuuperstrikt med maten men strikt. Igår fasta jag till klockan 17 då jag åt en sallad.
Men jag dricker massor av te på kvällarna....går man upp av te? Klart att man inte gör. Min kropp är bara trög och jag bygger väl antagligen på muskler nu. Men surt ändå, för jag behöver bli lättare för att orka springa långt.

Imorse tränade jag och så vägde jag mig. En förändring, japp. Uppåt IGEN!
69,3.
Nytt rekord. Så här mycket har jag nog aldrig vägt...

torsdag 27 februari 2014

Vad gör man när benet låser sig?

Vet inte om man ska se det som ett litet varningstecken, men i går morse när jag glatt hoppade upp för att köra på stairmaster hann jag inte mer än kanske fem minuter. Då small något till (njae, så dramatiskt var det inte, men en tydlig plötslig smärta i vaden) och jag kunde verkligen inte ta ett steg till. Snopet.
Jag klev av och släpade benet med mig till maskinerna och körde core och armar. Trist, jag var ju så sugen på att lyssna på musik och springa. Resten av dagen linkade jag omkring och läste sedan på nätet om vad det antagligen var.  Lindrig muskelbristning. Kan tydligen vara allt mellan riktigt jobbigt att återhämta sig från till lindrig återhämtning.

Gillade några kommentarer på någon webbplats som sa att man skulle vila några timmar, typ 24 timmar och sedan komma igång och småjogga. På eftermiddagen var det verkligen vår ute så det var så skönt att snöra på sig löpardojjorna och ta en lugn runda. Det funkade över förväntan i lugnt tempo i kanske 5-6 kilometer. Gick också 1-2 km för att mjuka upp vadmuskeln.

Men jag ska verkligen försöka ta det försiktigt och inte dra på för hårt (fast jag viiiiilll) - risken är annars att jag blir skadad mer långvarigt.

För att jag själv ska fortsätta den här resan visar jag härmed en riktigt stor röv från gårdagen. Det är en gåta att jag lyckas trycka in den där i ett par jeans i storlek 28.....


tisdag 25 februari 2014

Nya jeans till en kurvig tjej


Kurviga tjejer kräver exakt rät jeans, annars ser vi ut som stoppade korvar.
Mina favoritjeans är LEE Scarlett och jag har ett gäng i olika tvättar & färger. De enda jag numera kommer i är de mellanblå i stretch.
Lite trist att alltid ha samma jeans så medan jag joggar och står i så tänkte jag köpa ett par budgetjeans att ha så länge, medan jag krymper, och sprang då in på Lindex, där jag hittade ett par  mellanblå Slim High i storlek 28. Vilket kap!!! Jag har haft på mig dem idag och bara älskar dem!!!! Och just nu 100 kronor rabatt..




Morgonträning, check (7,5 km på 44 minuter, inte tokdåligt men inte heller tokbra). Sedan körde jag standard frukost Onaka (bra bakterier för magen = mindre sjukdomar ) Kesella och lite linfrön, solroskärnor, kokos, en banan. Lunchen blev två ägg och ett knäckebröd.  Middag: delade på en yakanaki med ris med dottern på en asiatisk restaurang (okej, en liten liten vårrulle slank ner också).

Dagens prestation: under jobbmöte fikade alla utom jag på en stor fet bullkrans. På eftermiddagen frestades det med tårta. Rak i ryggen gick jag förbi och tog ett äpple istället.


måndag 24 februari 2014

ett halvt kilo i veckan, invägning fredag


Japp, efter den lilla fuskvägningen - dvs en dag tidigare - kom den riktiga dagen då jag skulle ställa mig på gymets våg. Jag valde i fredags ett annat gym och ställde mig inte alltså på samma våg. Om jag fick ett resultat? Jajamensan!!! Dessutom precis 500 gram!!! Men tyvärr plus. Jag döööööör! En hel veckas träning och diet - och vad händer? Jo, jag GÅR UPP i vikt och det till nya höjder. ARRRAGGGHH! Jag fattar ju att muskler väger mer än fett. Jag vet att min kropp är grymt trög, den har någon/några veckors fördröjning. Men ändå....

Helgen då? Powerwalkade på morgonen, kanske 7-8 km. Tränade som en tok på lördagen, sprang 7,5 km och körde styrka. Ungefär samma som dagen innan. På söndagen gjorde jag ingenting alls. Inte i dag heller. Matmässigt så vräkte jag i mig hemmapoppade popcorn i fredags, käkade ganska lite på lördagen och på söndagen, känner mig lite sjuk faktiskt... Idag har jag fastat fram till tre, då jag slurpade på en apelsin och sedan en enkel middag med broccoli och kyckling (och nötter) och sedan fruktsallad (med några få nötter). Imorgon är jag på det igen! Träna, träna, träna!

torsdag 20 februari 2014

Bjuder på ett stycke bilring!

Förr hade jag midja och aldrig aldrig en mage, däremot lite feta lår och gungig rumpa. Nu har jag stor röv, feta lår och bilringar, hej 40+!

Men hallå!!!

Så taskigt!!! Här har man kämpat som en blådåre hela veckan med träning varje dag, ätit pyttelite och skött sig alldeles exemplariskt i allmänhet. Då går jag UPP 200 gram! Tack för den motivationen framåt. Jajaja, muskler väger mer än fett och ja, min kropp är lite långsam i vändningarna, både upp och ner. Men rent motivationsmässigt var det en katastrof. Ben & Jerry vann. Den åkte ur frysen i dag och vips var den borta. Suck.

onsdag 19 februari 2014

Dagens synd

Dagen var fulltecknad med möte. Förmiddagens sista möte avslutades 12. Eftermiddagens möte började kl. 13. Ändå lyckades jag tajma in exakt 43 minuters träning. 23 min spring och 20 på Step. Tur att gymmet ligger typ vägg i vägg med jobbet. Under mötet var jag högröd, eftersvettades och åt min brunch. Och mascara under ena ögat visade det sig.
Nu blir det en bit mörk choklad och sju mandlar.

Lill-lördag!

tisdag 18 februari 2014

Kort och långsamt


När man inte äter så mycket så går man ner. Om man rör på sig så går man kanske ner. Men kombinationen är tuff. Jag har ätit lite för lite och rört mig mycket, alltså var det sjukt jobbigt att springa 30 minuter idag. Orkade bara 5,5 km och svetten bara sprutade. Sen körde jag lite core i kanske tio minuter och var helt sladdrig efteråt. Mentalt alltså. Men jag måste röra på mig. Annars tappar jag motivationen. Det är min bästa morot. I frysen står en Ben & Jerry och viskar på mig, familjens kalasande i helgen tog inte slut på glassen och nu när jag är ensam hemma (lilltjejen sover) viskar den "kom, ät bara några skedar, det är du värd, du har tränat och ätit lite". Men jag svarar med att gå och borsta tänderna.

måndag 17 februari 2014

Replay i 28 tum. Bad idea....


Lite uppdatering. Jag var mycket mallig hela helgen för mina ÅTTA kilometer på 40 min. Jag är ganska röd i fejan efteråt eller hur! Men trots det orkade jag motionscykla i 45 minuter på lördag och gick väl en och en halv timmes PW i söndags. Idag kom jag inte iväg till träningen utan cyklade till ett avsnitt av Breaking Bad istället när lilltjejen hade somnat. Man får göra så gott man kan de dagar tiden inte räcker till och mannen är ute på jobb. Bjuder också på en bild där jag i söndags försökte klämma ner mig i mina älskade Replay i storlek 28. Dessa var nästan för stora för något år sedan. Dit vill jag igen! Så det blir att kämpa på och prova de här jeansen en gång i veckan.

fredag 14 februari 2014

Minus 500 gram i veckan, det grejar vi väl?


Okej, hur var det med matten nu då? Dags att damma av dess kunskaper för nu ska jag räkna minus och plus. För nu måste jag upp i tempo och upp i längd om jag ska fixa ett marathon. Och jag måste ner några kilon. Dels hjälper det mig runt de där 4,2 milen och dels har jag kläder i hela garderoben som jag inte får på mig längre.... Målvikt om sex veckor eller närmare bestämt 10 april är att väga 65 kilo med gymkläder och skor. Inte orimligt alls, ett halvt kilo fett i veckan borde jag kunna skala ned. 14 februari Sprang 8.0 km på 40.0 minuter (löpband) Sprang totalt 10 km på 51,35 minuter Väger 68,6 kilo med gymkläder och skor på gymmets våg. Incheckning om en vecka igen. 21 februari borde jag väga 68 kilo