tisdag 18 september 2012

Dag två i confession

Motion: cykla 8 km och jogga kanske tre. Mat: en och en halv skiva rågbröd m ost, smör och en korvskiva, kaffe m mjölk Lunch fisksoppa middag: fisksoppa - kvällsmat kycklingbitar ca100 gram, ost ca40 gram, 4 bitar mörk choklad. Inte helbra, men inte heldåligt heller.

måndag 17 september 2012

Inget hjälper!

Det känns verkligen som om att det svårt för att inte säga omöjligt att gå ned i vikt denna gång. Jag tränar varje dag, tänker verkligen på vad jag äter. Men ändå är jag fortfarande fet och har mer fett än någonsin runt magen! Visst jag äter ost ibland, nötter någon gång, vin - ja. Kanske är det så att jag äter mer än vad jag tror? Kanske är det dax för en klassisk viktväktare = att skriva ned ALLT? Confession-time alltså. Jag tester någon vecka. Start idag. Motion= cykla motionscykel 60 min = 23 km. Frukost- ett ägg och en tesked smör. Mellis - ett äpple. Lunch - cambembertost ca 60 gram, en halv grillad kyckling, med skinn. Middag - ett glas vin. Fisksoppa med torsk, lax och rotfrukter, grädde, creme fraiche och potatis. en finn crisp med fyra ostskivor på. Två rutor choklad. Okej då. Det var ganska fett. Men jag tänker LCHF. Fel tror jag, alldeles för mycket gott.

lördag 15 september 2012

springa, cykla och lyfta...

En vecka full av träning igen. Mycket nöjd över det! Måndag- cykla 20 km (motionscykel) Tisdag- cykla 15 km (motionscykel) Onsdag- ledig (rest med jobbet 05.00- xx-sent) Torsdag- jogga i stockholm; kungsholmen-söder, kanske en mil Fredag-cykla 23 km (motionscykel), simma 1 km Lördag- PW 1 timme + 40 minuter kondition (step-up och springa) + 20 min styrketräning Söndag PW 1 timme Mat, nja. Inte jättebra men inte heller jättedåligt.

söndag 9 september 2012

Träna med stort T

För tredje dagen i rad tog jag mig till gymet. Jag har inte varit där sen kanske april? Funderade allvarligt på att lägga ned kortet men visste att när jag väl säger upp det så ångrar jag mig. Istället åkte jag dit efter jobbet i fredags, flexade någon timme. Jobbigt men skönt. I lördags - på väg mot en fest - droppade jag förbi gymmet igen, stoppade in barnet i kids-rummet och fick en sån kick av träningen, körde hård konditionträning i ca 40-45 minuter + lite annat. I dag - på väg hem från festen - stannade jag igen på gymmet och bara svepte 35 minuters hård kondition, jag sprang på tempo 11,5 utan att det var jobbigt, bara roligt. Så skönt att vara igång! Festen? Drack välkomstbubbel men sen bara alkoholfritt...! Och det är verkligen inte jag i normalfall.

fredag 7 september 2012

upp och ner

Igår vägde jag 66,6 kilo imorse vägde jag 66,9- under 67 iallafall. Har kört periodisk fasta hela veckan. Ganska skönt att skippa frukost eftersom det är tight på morgonen. Istället tar jag en kaffe på jobbet, lite mellanmjälk och en stor kaffe och nu har jag också adderat kokosfet, en matsked cirka. Den äter jag en proeinlunch typ 2 ägg och något till- avocado eller hallomi eller kyckling är nog det stående receptet denna vecka, middag ganska lika kanske blomkål eller broccoli också. Tränat tre dagar av fem, inte så bra kanske. Men vafan, jag är ensamstående med krävande heltidsjobb...cykling 1 timme, jogging 5 km, gym med både kondition och styrka. Roligt när åttaåringen vid middagen sa "kolla mamma" och pekade på min arm, och jag kollade "ja, det är blodådror där i armvecket" "nej mamma, du har en muskelbulle på armen, värsta musklerna". hehe! Det tar sig. Men nu i helgen är det värsta festen. Ska försöka undvika kollisar och socker!

onsdag 5 september 2012

lätttre och lättare

Jag blir inte så mycket lättare direkt. Liiite kanske 67,1 kilo i morse. Men det som är lättare är att hålla sig ifrån godsaker, frukt och kolisar. Faktum är att jag i kylskåpet har chokladtryffel, i skafferiet finns det dammsugare, tablettaskar, mörk choklad, öppnade vinflaskor i kylskåpet etc. Men jag rör inte detta! Oh no! Däremot kör jag periodisk fasta - äter mitt mål mat på kvällen och så äter jag inte förrän till lunch. En kaffe tar jag på morgonen. Denna vecka har jag ätit typ kyckling eller lax till lunch med grönsallad eller avocado och på kvällarna omelett och chevre. Idag joggade jag 5 km. Igår cyklade jag 60 min. Måndag ledig...!

måndag 3 september 2012

vägning i fredags

Vågen visade 67,6 kilo. Trist att det är så mycket... men troligtvis har jag lagt på mig muskelvikt, för nu tränar jag mycket mera igen. Och kanske minskar fettet? Men jag har fläskat på rejält. Fyllde år i lördags och knaprade lite här och där, chips, godis, bröd och mat. Fan att jag inte kan hålla mig!!!! Motion: Fredag latade jag mig. Tror jag? Lördag 11 km jogging. Söndag 5 km jogging. Och nu sätter jag mig och kör en timme igen på motionscykeln. Hepp!