fredag 31 augusti 2012

Okej, nu kör vi. Igår cyklade jag 60 minuter på motionscykeln. Idag cyklade jag 45 min på densamma. Lite enahanda, men det var det ända som fanns till buds när man ensam hemma med ett sjukt barn och klockan är runt midnatt. Men jag har fått en sån konstig kropp när jag gick upp dessa kilon denna gången. Jag har aldrig haft mage, utan snarare lår, rumpa och höfter. Denna gång sätter sig jättemycket runt magen, kompakt fett på något konstigt sätt. Jag känner ärligt talat inte igen mig. Är det för att jag fyller 45? Varsågod - här har du en födelsedagspresent: tada: en tankkropp. Nej tack.

onsdag 29 augusti 2012

Orka?

Tillbaka hemma igen.. men har inte hunnit med motion idag, dagen har gått i ett och nu är jag ensam med sjukt barn. Dagens input: hotellfrukost (omelette, champinjoner, färska hallon/blåbär och lite nötter, pumpakärnor + laktosfri yoghurt, men också mindre bra: ett halvt glas färskpressad apelsinjuice, en halv kiwi, några melonbitar och en halv grape. Sen flippade jag ut. På grund av tidsbrist. Och dålig karaktär. Lunchen blev en macka med mozzarella, skinka - det var det som erbjöds. På det ett äpple. Av detta fick jag ont i magen! Väl hemma tuggade jag i mig en sallad med hallomiost, lite bacon, och på kvällen någon röra av nötter, kakao,kokos, kokosfett. Shit vad kroppen gick igång på det, jag sitter här och svettas=förbränningen gick igång. (tror jag...) Men jag har en motionscykel. Ska jag? Orkar jag? Så här sent= 22 på kvällen? Hell yes!

tisdag 28 augusti 2012

kanske liiiiite bättre?

Sakta börjar jag ta tag i mig själv. Jag inser att jag FÖRST måste stabilisera blodsockret SEN dra ned på kalorierna. Kan jag lära mig detta en gång för alla? Detta innebär att jag äter LCHF fast inte så fett. När jag gör det så fungerar det att vara lite småhungrig och jag blir inte lika frestad/sugen. Och så behöver jag bara sluta tänka och istället bara leka Nike slogan "Just do it", typ lägga fram joggingkläderna på kvällen och gå på autopilot på morgonen.
Joggade ca 7 km i lördags. Cyklade motionscykel så att svetten sprutade i 50 min söndags. Måndag bara promenad på ca 30-40 min. Tisdag - idag alltså - joggade 45 min i bra tempo. i ett fantastiskt Malmö....
Och matmässigt är det över mina förväntningar...! Jag är på lyxkonferens där man proppar i alla godis, kakor, mackor och annat skit. Jag har inte tagit något! På hotellet fick jag chips och minibar, inget har kommit genom min mun. Järnladyn börjar skymta bakom valkarna igen. hurra!

torsdag 23 augusti 2012

Svårt att ta tag i sig själv...

...har jag just nu. Vet inte riktigt vad det beror på. Men jag är inte sugen alls på att träna. Och så äter jag lite hipp som happ, pendlar mellan måltidsersättningar och vin & nötter & godis. Inte bra alls faktiskt. Men liiiite rör jag på mig även om det är grymt motstånd och det är mycket mycket motvilligt. I måndags sprang jag typ 7 km (klockan fem på morgonen= guldstjärna) och idag (torsdag) sprang jag fem. Dagens vikt: vågar inte ställa mig... Dagens mat: äppel-morot-ingefära-drink till frukost, köttgryta till lunch, ett äpple till mellis och en suveränt god gryta chorizo, squash, champinjoner, tomater, lök och en skvätt grädde (0,5 dl kanske) till det grönsallad. MUMS. Sa även dottern! Här är en samvetsbild och förhoppningsvis en "point of no return" som jag skrattar ihjäl mig åt om några veckor....

tisdag 14 augusti 2012

tisdagens intag

Man ska inte väga sig varje dag, sägs det. Men för mig funkar det bra att ställa sig på vågen varje morgon eftersom jag då påminner mig om att jag vill gå ned i vikt och peppar mig inför dagen. Dagens vikt 67,2 kilo. Frukost= modifast = 200 kalorier Lunch = en halv grillad kyckling =350 kalorier Middag = tomatsoppa med en matsked creme fraiche= 80 kalorier = halvt tortillabröd med smält ost = 150 kalorier Kanske har jag räknat lite högt? Totalt blev det 780 kalorier. Och näe, det är inte jag på bilden, bara ren och skär inspiration! Ok, imorgon kör jag modifast till frukost (200 k), en omelett på två ägg, (200 k) och middag...ja, vad ska man hitta på?

måndag 13 augusti 2012

på väg ner igen...

Semestern är nu slut. Och så även det slappa livet! Jag kommer verkligen inte i några jeans alls, så här är det hårdhandskarna som gäller! Vi har nu varit en vecka i södra Frankrike och jag åt baugetter, ostar och vin som man gärna gör där. Det fanns ärligt talat inte mycket annat på de flesta ställena. Men trots detta hade jag gått ned två kilo och vågen visade 66,8 kilo. Imorse hade jag tagit tillbaka ett kilo och det stod då på 67,8 kilo. Så jag är kraftigt över min egen vikt just nu. Se bara bilden!
Dagens intag: frukost - 0 lunch - modifast shake mellanmål - modifast shake kvällsmål - hemmagjord fisksoppa med en klick creme fraiche, två skivor melon. Inget att skryta med men helt ok. Imorgon kör jag samma - modifast under dagen och sedan något hyfsat nyttigt under kvällen.

onsdag 1 augusti 2012

Oj här har det gått uppåt!

Oj, sommaren har varit...konstig... Vädret har varit kasst, vi har som vanligt renoverat och renoverat men ändå hunnit med Gottland, Öland, Köpenhamn och snart åker vi till Marseille. Och jag har tänkt på vad jag ätit, lite i alla fall. Tyvärr har jag druckit vin varje dag - nästan iaf. Som motvikt har jag faktiskt rört mig en del också, kanske joggat var tredje dag i snitt. Men nu kommer jag inte i några av mina kläder. Hemskt! Har inte vågat vågat väga mig men inser att de4t här GÅR inte längre! Jag kan inte komma tillbaka till jobbet småvaggande i stora bylsiga tält så nu gäller det att gå tillbaka till ursprungsvikten på 62 kilo. Vågen visade 68,5 kilo. sex och ett halvt kilo måste väck. Ett mål är att ha gått ner FEM kilo till 1 september då jag fyller år.