måndag 25 juli 2011

Semestertider är bra...och dåligt

Det är såååå svårt att äta rätt under semestern. Man kan ju inte gå omkring med en liten matlåda hela tiden så antingen får man peta i sig det bästa man hittar eller sura av hunger. Jag har surat lite för mycket den här sommaren. Men jag verkar inte gå upp i vikt och tur är väl det för allt jag avstår hela tiden, inga fikor, inga glassar, inget gott eller kolhyderatigt alls. Å jag springer och springer, idag blev det 12 km. Belöningen var att när jag kom hem och pustade i dörren, så bara gapade min man.
-Vad är det, frågade jag.
- Du börjar få MAGRUTOR!

måndag 18 juli 2011

Jag och tuppen....


Jag vaknade redan klockan 04.00 som jag ofta gör nuförtiden. Istället för att ligga kvar och vrida mig i fyra timmar så gick jag upp. Drack ett vatten, läste lite i tidningen och tänkte på att min cykel har stått på jobbet i ett par veckor nu och jag har saknat den. Så jag drog på mig löparkläderna, tog med Iphone och nycklar och sprang iväg. Två mil är det till mitt jobb....Gick smooth...
När jag ändå var där fixade jag lite mail och reseräkningar men sen cyklade jag hem de två milen igen.
Fan jag börjar blir riktigt vältränad.

joooodå


Jag tränar som en galning. 40-års kris, jamenvisst! Men det är bra att träna och hela familjen är involverad halvtid åtminstone. Vi går på gym var eller varannan dag, ett snabbt men effektivt pass på kanske 45-60 minuter innan vi hittar på något annat den dagen. Lilltjejen får kolla på film i barnrummet = hon nöjd. Tonårsdottern får sova länge hemma = nöjd.
Dessutom springer jag nästan varje dag, springer jag inte så är det en PW som gäller. Har börjat med intervallpass på gymmet där jag kör 15 km/h varvat med 12 km/h. Sist så sprang jag två kilometer på 9 minuter, inte dåligt alls.

Äter fortfarande hysteriskt bra. Som igår: efter morgonträningen åt jag två ägg medan resten av familjen käkade på Subway och McDonalds. När resten av familjen mumsade snask på bio tuggade jag tuggummi. När vi sedan hade middag för vänner åt jag vitkål istället för pasta och kesella med blåbär istället för blåbärspaj och glass. Så det fungerar bra.

Men går ned i vikt, nepp inte alls. Men jag går heller inte upp i vikt och jag samlar på mig bra med muskler inför deffningen som kommer i höst. Mer muskler och mindre fett är det som gäller.I höst ska jag klara att gå ned till 58 kg och ha en maxvikt på 60.
Målet är också att klara 45 på en mil (fixar väl 52 nu, utan att dö) och 30 armhävningar (är uppe i 20 som max nu!) och 5 chinups ( klarar 0 nu).

lördag 9 juli 2011

Bättre

Jag vägde 64 prick idag, så nu är jag väl på gång. Men det är otroligt frustrerande när man tränar så mycket som jag gör ( VARJE DAG!) och äter vääääldigt bra. Och så går jag ändå inte ner i vikt, men jag får anta att det handlar om att jag har byggt muskler. För mina jeans är iaf storlek 28 och det har det jag inte haft innan.
Men jag ska, ska, ska gå ned de sista kilona. Det får ta den tid det tar helt enkelt.

Torsdag:
lättyoghurt och kruskakli
Omelett, två ägg och lite fetaost
Kalkon
Kesella med hallon o kanel
en kycklingbit
ett ägg
kesella med hallon o kanel
två glas vitt vin
Hård träning i gym, bland annat 30 min crossfitt ( +400 kalorier) 2 km intervall på löpband, och så gym.

Idag har jag sprungit 7, 5 km och badat i havet. Härligt!

torsdag 7 juli 2011

Fuck fuck fuck

Helt seriöst. Är jag sjuk? Bör jag söka läkare?
Idag vägde jag 66,6 kilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så mycket har jag inte vägt sedan....CKDGGAJOAG!
Och då har jag bantat i fyra dagar.

Men ok igår var vi på en tapasrestauran o då käkade jag - som middag - några oliver, tre bläckfiskringar, två baconinlindade fikon och kronärtskocka. Och så drack jag champange, det blev typ en hel flaska. Men då hade jag ätit två ägg till frukost, lite kesella och skindka till lunch. Ingen träning dock.

Idag har jag käkat
lättyoghurt med linfrön, kruskakli
två ägg och minikeso
ugnsbackad kyckling och sallad
- ja ja två glas vin också....
Men jag sprang 6-7 km i morse.

Är det alkoholen som är boven i dramat?

tisdag 5 juli 2011

FUCK

Fan vad konstig min kropp är.
Dagens vikt är FORTFRARANDE 65,8 kilo. Det borde vara omöjligt med tanke på två dagar stenhård DUKAN diet och en massa motion. Jag körde ju 7 km i går, en promenad på 45 minuter idag, 30 min crossfit = 420 kalorier och styrketräning.
Jag fattar ingenting. Jag äter fantastiskt bra 95 % av tiden. Jag tränar jämt. Jag väger för mycket. Hur fungerar min kropp? Har jag någon mystisk sjukdom?

Frukost, lättyoghurt med kruskakli och linfrön, lite kalkon, liten bit ost och kaffe med lättmjölk.
Lunch, kassler med kesella med vanliga kryddor i.
Mellanmål, kalkon och en bit ost.
Middag, nötfärsbiffar och lättjoghurtsås och max EN DL VITT VIN... jajaja...

Eller 66 kilo -here I come...

Ah vad fan.
Jag har varit på semester; Gotland/ Fårö en vecka. Trevligt! Joggade typ en mil eller mer om dagen, åt inga glassar eller mängder. Men åt lite nötter, delade en folköl om dagen, åt frukost samma varje dag (lättyoghurt, en skiva bröd med ost, åt lunch (supernyttigt med tonfisk och bovete eller liknande) och middag som oftast var lättare.

Och vad händer?
Jag ställde mig på vågen igår kväll, 65,8 kg!
Det borde vara omöjligt att gå upp så mycket, men så är det... Bara att gilla läget.

Men även om jag varit försiktigt med maten så har jag
- ätit bröd
- druckit öl
- ätit godis EN GÅNG!
- svullade i mig en hel hägendaz glass en sen kväll

Men jag måste verkligen passa mig nu. Så gårdagen ägnades åt DUKANS attack diet.
- två (och en halv) ägg till frukost
- kassler och kesella till lunch
- ett glas iskaffe ( med lättmjölk & en tesked sötningsmedel)
- mellanmål ett ägg och några skivor kalkon
- tre skivor gravad lax till middag
Joggade 7 km.

Och efter en sån dag väger jag alltså 65,8 kg. Sorgligt att jag är så jävla känslig för viktuppgång...