torsdag 31 mars 2011

Shopping


Massor av shopping har det blivit på senaste tiden.
En skinnjacka- storlek 36 ! från Sisters
Ett par LEE Scarlett - storlek 28
Ett par svarta jeans från Sisters - storlek 28
Ett par apsnygga bruna boots från Tasmaris/ Nilsson
Jag är helt ruinerad. Men jag är värd det!
Idag sprang jag 8 km på under 45 minuter. Jobbigt men ok.
Checklistan behövs just nu för jag dinglar i fallgropen just nu och är sugen på alllllllt!
Frukost: två ägg och lite brieost
Lunch : tvåäggsomelett med tomat och chevre
Mellanmål: en avodaco
Middag: stekt kål och köttfärsås. Och ett halvt glas rödvin...ajaj
Mellanmål 2, en bit morot, några jordnötter och en och en halvbit choklad.
Men jag är HUNGRIG och sugen!

JAAA!

Nu fungerar det. jag SKA förbi min plattå och neråt.
Inser att jag är löjlig och lite smått.... Besatt säger min man. Devoted och bestämd säger jag.
Idag väger jag 63,0 kg.

Igår tränade jag inte alls, mer än gick en promenad på kanske 5 km. Benen behövde verkligen vila.

Det svåra ligger framför mig. Vi åker till fjällen en vecka med goda vänner, mat och vin och ingen ordinarie träning betyder fallgropar, men jag har BESTÄMT mig! Jag fixar det.

onsdag 30 mars 2011

Äntligen!

Äntligen börjar vågen röra sig nedåt, jag har väl varit på en vikgplatå. Tror att jag minskat i fett och ökat i muskler - som bekant väger mer.
Men idag vägde jag 63,2 kg. Snart borde jag ligga och pendla på 62 istället.

tisdag 29 mars 2011

8,5 km på ren vilja

Fy fan vad det var jobbigt att springa idag. Så fruktansvärt sjukt jobbigt och det lossnade aldrig. Men jag plockade hem 600 kalorier och körde på i 50 minuter.
Men fy attan var jag var slut. Jag var egentligen trött innan...
För lite mat tror jag.
Dagens mat:
frukost - ägg + en bite brie + lite blomkål
lunch: vitkål stekt i smör och lite soja + kycklingfile och creme fraiche
mellanmål: tre ostskivor + tomat, gurka, ruccola
Middag två mindre oopsisar med kalkon, bregott, ost samt te
Mellanmål: en avodado, 70 gram nötter

Så hoppas att jag inte blir sjuk nu. Jag känner mig lite...ont i halsen, typ.

måndag 28 mars 2011

JAAA!

Upplever mig själv som smal nu och har ätit lite mer i helgen än jag brukar och jag har heller inte tränat något hårt alls, bara lite pw bägge dagarna ( ont i halsen...suck...)
och så hade jag ändå gått ned i vikt.
Nu är jag tillbaka på 63,6 kg igen.
Bra, då har jag motivation igen.
En liten check:
tränade på lunchen 45 min bodypump och sen springa, tog bara 3,5 km men i ett rasande tempo - som lägst 10 och som mest 12,5 och nästan hela tiden 11,5 (km i timmen)
Mat:
frukost: ett ägg och tredjedelspaket bacon, stekt blomkål
lunch: samma!
middag: stekt vitkål med lite kycklingfile i creme fraiche

lördag 26 mars 2011

Skört just nu


Jag är nog lite väl fixerad vid själva vikten, vilket gör att jag upplever ett misslyckande -fast det inte är riktigt sant. Ja, sant är att jag INTE går ned i vikt just nu. Men sant är också att jag krymper i kroppen. Jag måste fokusera på det och se det som en framgång, för det ÄR det ju!
Igår provade jag en massa jeans och storlekarna jag provade var 28 och t o m 27. Till slut köpte jag ett par supersnygga LEE Scarlett som satt perfekt, i storlek 28.
Men jag är inte hamn än, utan vill fortsätta krympa och gärna gå ned några kilon till. För att orka springa riktigt långt utan att kroppen är för tung för uppgiften...

torsdag 24 mars 2011

Lite frustrerande. Faktiskt!

Nu får jag hålla i mig. Jag upplever att jag har svullnat på något sätt. Jag känner mig allt annat än smal och jag fattar inte varför jag INTE går ned i vikt. Jag äter skitbra, tränar varje dag. Men ändå händer det inget, jag står helt still - på plus något kilo än vad jag vägde som minst.
Idag har jag ätit ett o ett halvt ägg + lite fetaost samt en drink färskpressad morot, äpple ingefära alger juice. Mellanmål två ost skivor. Lunch en burk tonfisk i vatten + keso. Mellanmål 100 g kalkon + keso, middag lite vitkål + lite köttfärssås 1 dl, lite parmesan.
Motion - jag sprang i morse 5-6 km. Massor av vatten kanske tre koppar kaffe.
Detta borde väl vara perfekt ur diet-synpunkt, men inget händer....mysko.

onsdag 23 mars 2011

Ännu segare

Idag är jag nog inte frisk alls. Ont i huvudet och ont i halsen!
Ändå gick jag och små-tränade, med betoning på småträning. Jag powade i 45 minuter på 7.3 och småjoggade i kanske fem minuter på 10. Några situps, men mer pallade jag inte.

Funderar mycket över mitt vinpimplande. Det var faktiskt FEM kvällar förra veckan. Och en "taste" en sjätte kväll. Man blir ju nästan lite orolig faktiskt.

Idag har jag druckit veckans första glas. Jag och några kompisar var på teater och tog ett glas vin innan. Jag ska verkligen räkna gångerna. Imorgon ska jag först på bokklubb = vin (kanske kan jag slingra mig ur detta) och sedan på middag med mannen = vin.
På lördag har vi tjejkväll = vin. Vilket betyder TRE kvällar denna vecka.

Kanske dags att utmana mig själv på en vit vecka? Man måste väl för fan kunna vara social utan att dricka alkohol? Eller?

tisdag 22 mars 2011

Seeeegt

Idag tog jag en joggingtur på ca 8 km på lunchen, solen var varm och härlig, våren hängde i luften. Men eftersom jag bor i Göteborg så blåste det snålt som vanligt.
Men det var så fruktansvärt fruktansvärt segt, först efter halva rundan kände jag att jag faktiskt hade ben och inte stockar under mig. Det är nog body pump från igår som satt i.
Men shit vad jag är bra nu. Jag tränar så himla bra och mycket! hurra! hurra!

måndag 21 mars 2011

Byxorna följde med hem

Jag gick tillbaka till den affären som hade de svarta jeansen i st 28. Men då var de borta! Kvar fanns bara ett par i st 27. Jag provade dem och de fungerade! Ok, lite tighta är de men jag kan ha dem! Å så planerar jag faktiskt att gå ned några kilon till och då blir de jättebra. Jag är lite shopping-tokig nu och seglade in på sisters och kom ut med ytterligare ett par jeans. I storlek 28.
Men någonstans tror jag stt jag har blivit lurad. Jag har inte jeans i så småstorlekar!

söndag 20 mars 2011

?

Jag har tränat på bra denna veckan, har tränat alla dagar utom onsdag som blev en lååååång arbetsdag utan en sekund till träning. Jag har ätit jättebra under veckan, med tanke på att jag varit på jobbresor HELA veckan. Räddningen har varit avocado som jag har haft i väskan. Har kanske inte ätit så mycket mat men lite här och där.
I lördags powerwalkade jag i 60 min på morgonen och sen sprang jag 1 mil lite drygt på 56 minuter - vilket hade kunnat bli ännu bättre om jag inte hade GÅTT 5 minuter av dessa (hade tänkt att avsluta men valde att fortsätta istället)
Enda lilla missödet var lite glass i lördags. Shit happens tänker jag.
Vin? Ja tyvärr, nu låter jag som värsta alkisen, men på jobbresorna är det mingel på kvällarna och på helgerna är det middagar med vänner, så skrämmande nog har jag drukcit fyra kvällar denna veckan. Två glas två kvällar och ett glas två kvällar, sammanlagt alltså 6 vinglas.... Detta är min akilleshäl, måste lära mig att umgås socialt med människor UTAN att dricka vin i baren. Så j-a svårt kan det väl inte vara?

torsdag 17 mars 2011

Nya byxor?

Jag är på jakt efter ett par snygga svarta tighta jeans. Provade ett par från Esperit idag - i storlek 28 och de var lite för stora i midjan. Jesus! Något har uppenbarligen hänt trots att vågen står ganska still.

Jag har varit bort HELA veckan på jobb, stackars min familj...men iaf så har det haglat godis, efterrättsbord, frukostar med nybakat bröd och annat hysteriskt gott. Massor, gratis och extremt tillgängligt. Men INTE EN GÅNG har jag fallit för frestelser. Vilket är oerhört provokativt för omgivningen såklart.

Dessutom har jag tränat varje dag - löpning 32 - 45 minuter varje dag i hårt tempo - utom i onsdags. Heja mig och heja er andra som håller på att beacha till er!

lördag 12 mars 2011

Hungrig!

Äter jag för lite? Tränar för mycket? Vet inte varför men jag går inte ned mer nu.
Idag ligger jag på 63,3 kg men det är nog så att måtten börjar förändras, jag blir allt mer fast och mer "slimmad".
Men idag är jag hysteriskt hungrig och sugen på allt. Vet inte vad jag ska hitta på för att stävja detta, för jag tänker INTE trilla dit.
Men frukosten bestod av två ägg ett halvt paket bacon, en oppsie med ost och kalkon och smör på, en kaffe och en färskpressad morot-äpple-ingefära-juice. Och ändå är jag inte nöjd utan vill ha mer. Märkligt.

torsdag 10 mars 2011

Pump

Uhhh, vilket pass på gymmet idag. Ett bodypump-pass som gjorde att jag nästan kräktes vid magträningen. Det är bra det!!!

Men jag går fan inte ner i vikt. Står still runt 63 kg. Även om jag förstår att det är muskler som byggs på så vill jag komma neråt!

onsdag 9 mars 2011

flyt!!!!

jag har verkligen fått in rutin på det mesta nu. Sötsuget är helt borta nu och jag har inte heller något behov eller sug till kolhydrater. Denna veckan har jag varit på två fullproppade jobbdagar i Stockholm. Ändå lyckades jag klämma in jogging bägge dagarna, trots att det krävde att jag bara sov 6 timmar per natt. Och mitt nya är att jag går omkring med avocados i väskan och på tåget hem nu i kväll köpte jag keso och lite nötter.
Men o jag blir smalare? Njae, tror inte det. Men jag får acceptera att det tar lång tid men att hälsovinsterna är fler än så...
Men nu rullar det på så himla bra med rätt typ av beroende = motion.

måndag 7 mars 2011

lunchen som utnyttjades till max

Ibland är man så där ruskigt bra.
Frukost med en halvomelett och kalkon, färsk pressad morotsjuice och så iväg.
På lunchen drog jag på mig joggingkläderna, tyckte lite synd om mig eftersom jag har känningar i halsen och det var så kallt & ruggigt. Sen blev det ändå 8 km och lite hallelulja-känsla. Fast 50 minuter är inte så imponerande trots allt.
Nåväl, nu blir det ingen motion alls i två dagar, snyft. Jobbresa utan luckor i schemat...

onsdag 2 mars 2011

Check av in & ut

Inför 12 veckors utmaningen tänker jag börja anteckna input och utput.
Inte alla dagar men lite nedslag:

Frukost: fiberhavregrynsgröt med linfrön, lite nötter och cocos, en tesked smör
Färsk jucie av morot, äpple, ingefära, alger och en tsk linfröolja

Lunch: en liten strömmingsfile, en avocado

Mellanmål: ett ägg

Middag: två avocado, kvarg 0,5 fett, några skivor skinka

Output:
Powerwalk 55 minuter, bodypump 60 minuuter

En morgonpromenad senare

Ja, ja, man ska inte väga sig varje dag. Men jag tycker att det är bra för då påminner man sig om att hålla vikten.
Nu väger jag 63,4 kg igen och har gått med i 12-veckors utmaningen. Där ska jag klara av att gå ned till 58 kilo och mitt andra superfåniga mål blir att kunna ha ett par nya trosor jag köpte i storlek 36-38. Ska tom bjuda på en bild hur jag ser ut iklämd i dem idag och förhoppningsvis hur det ser ut om 12-veckor.
Jag har ont i halsen fortfarande och vill läka ut det så därför blev det morgonpromenad igår och idag. Tack Bollibompa! Å tack käre man som kommer hem senare idag och tar över vabbandet.

tisdag 1 mars 2011

Jo, jag vågade


Det blev ett försiktigt närmande mot vågen som ropade på mig från sitt hörn under sängen. Jag är säker på att den viskade "det är bättre att veta än att leva i ovisshet".
Vet inte om jag håller med, för när jag ställde mig på den så vägde jag hela 1,7 kilo mer än för en vecka sedan. Vad fan hände?

Iallafall fick det ut mig på en powerwalk som hette duga ( dålig mamma parkera sin sjuka unge framför morgonbolli) och sedan proteiner, kvarg och koffein samt lite epsomsalt.
Om en vecka ska jag f-n vara tillbaka på 62 någonting!