måndag 28 februari 2011

Host och Snörvel

VABBar idag och är såklart helt låst här hemma eftersom mannen är på en annan kontinent. Och har mage att skicka sms om hur trevligt det är i San Fransisco, vilket jag inte betvivlar. Arrggh!

Alltså ingen träning, men å andra sidan kan det vara bra att ta det lugnt eftersom jag själv mått lite tjuvigt sedan i fredags. Har inte tränat en gnutta på flera dagar men på onsdag tränar jag igen. Hoppas jag iallafall.
Ingen våg denna vecka.

söndag 27 februari 2011

skrattar bäst som skrattar...

Ja, här kom straffet. I form av huvudvärk, halsont och allmän nedgång i hela kroppen.
Nu gäller det bara att inte falla för det där som jag absolut inte ska stoppa i mig oavsett form. Men jag är SÅ SUGEN! På bröd, glass och allt.

För att hålla mig från allt detta så äter jag mörk choklad, inte så bra och nötter, inte heller så bra och ost, inte alls bra. Om man ska gå ned i vikt.
Så jag räknar med en liten uppgång denna vecka, tyvärr.

fredag 25 februari 2011

Hehe!

Japp där satt den. 62 gränsen, men om man ska vara riktigt ärlig 62,9 kilo är vi nere i.
Men nu sitter det hårt, fläsket alltså.
Idag är jag riiiiiiiiiiiktigt sugen på allt som är FÖRBJUDET! Men man ska ju fokusera på det man får äta och det är ju vansinnigt gott med ostar, serano-skinka och parrma och oliver. Och rödvin.
Så det blev det och så lite nötter och mörk choklad på det.

Ingen träning idag. Men lite ångest över det, fast jag vet att det är bra med en ( 1 ) vilodag i veckan...

torsdag 24 februari 2011

ZZZumba!

Jisses. Jag gick grå, trött, hungrig och med lite lätt ont i halsen in på ett pass Zumba och kommer därifrån med ett enda stort leende. Shit vilket pass, så kul och sensuellt.

Fortfarande kring 63 kilo. :-(
Men nu är det nog muskler som väger, och fettet krymper. Hoppas jag.

onsdag 23 februari 2011

Var går gränsen?

Så här i vintertid har man ju jämt mer eller mindre ont i halsen, men frågan är NÄR det inte är bra att träna? Jag har tränat varje dag, inte hysteriskt hårt utan kanske sprungit 5-6 km och så lite styrketräning på det. För jag vågar inte pressa mig...

Matmässigt går det galant. Det ÄR inte svårt alls. Men just i detta nu är jag vrålhungrig så jag vet inte om jag ska tolka det som att jag ätit för lite?
En vanlig dag ser ut så här:
Omelett på två ägg och ibland ost, ibland kalkon, ibland lite bacon
Lunch: minikeso, kanske 2 avocados, lite kalkon eller skinka
Miiddag nötfärs med stekt vitkål
Kanske några nötter på kvällen, typ 30- 50 gram.

Nu sitter nog varje kilo som berget, så det gäller att ligga på gränsen utan att hamna i svält för det blir ju ingen glad av.

lördag 19 februari 2011

Svinkallt - men sol!

Idag skulle resten av familjen ut och åka skridskor och stora tjejen fick mina skridskor, så slapp jag! Istället stack jag ut på en underbar, men väääldigt tröttande springrunda. Jag sprang väl 1 - 1,5 timme och måste erkänna att det gick trögt. Säkert pga att jag inte har ätit så mycket kolisar. Men det var så vackert och härligt ändå!
Imorse stod vågen på 63 kg, snart är vi runt 62 kg och nosar. 62 kilo var ju mitt mål, men jag måste säga att 59 är det nya målet. Dels går det oförskämt bra, det är verkligen, verkligen enkelt att skippa ALLT socker och allt som är kolhyderat-stinnt.
Jag kommer att fortsätta att äta så här, helt klart. Och så säger ju testet på Dukan att 59 kilo är min ideala målvikt. Då ska mitt mål att inte gå över 60 kg och alla kläder ska anpassas till detta.

torsdag 17 februari 2011

Stabilt

Jag var lite oroligt över att den där 63,3 kilos vikten var en dagsfluga. Men jag väger faktiskt exakt detsamma idag. Perfekt! Men det var ett märkligt hopp på 1,5 kg som bara försvann där.
Nåväl, jag njuter av att kroppen börjar bli riktigt slank. Och muskelös, för jag tränar mycket.
Hittade en diet som heter DUKAN DIETEN igår, lät intressant för att kunna behålla min nya vikt senare. Enligt Dukans webbtest så är min ultimata vikt 59,6 kilo. Okej, det kan jag leva med. Så det är mitt mål nu.
3,7 kg kvar alltså.

onsdag 16 februari 2011

Funkar fin - fint till och med!

Idag vägde jag 63,3 kilo.
Hurra!

Men jag har jobbat för det. Joggat eller tränat nästan varje dag och ätit jätte-jättebra. Ändå har jag ätit nötter, ostar och vin i alldeles för många dagar.
SÅ metoden fungerar för mig iallafall.

Nu har jag bara 3, 3 kilo kvar till 60 kilo.
Där vill jag stanna ett tag för att sedan gå ned till 58 kg, så kan jag pendla mellan 58-59-60 kilo som en naturlig platå.
BMI blir då 21.5 för 60 kg och 20,8 för 58 kilo.

Då bör jag kunna ha 28-29 på jeans. Alla andra jeans ska slängas!!!! Inga mer tjockisbrallor!

fredag 11 februari 2011

Funkar

Det var väl ganska mycket som jag trodde. 64,5 kilo får duga.
Men jag börjar känna på kläderna att jag börjar bli mer fit. Och det knäppa är att jag ser hur "mycket" fet jag har kvar att bli av med. Lite här och lite där. Och då förstår jag också hur mycket fetare jag varit.
Tränade idag också. Jag springer som fan.
Mitt nya mål är att vara superior (det bästa) på Us marshal test för kvinnor i min ålder:

Vilket innebär:
minst 17 armhävningar
minst 37 sit-ups
springa 2,4 km på under 12,52

Jag är i princip där, men måste slipa lit på tiden och bara fyra armhävningar till. Men skulle jag på allvar ta utmaningen imorgon så skulle jag fixa det!

torsdag 10 februari 2011

Våg-skräcken har slagit till

Det går så överraskande bra att inte äta godis eller fikabröd. Det går fantastiskt bra att inte äta potatis, pasta och ris.
Och det fungerar helt fantastiskt att springa, träna utan att fylla på med kolhydrater..
Men även solen har sina fläckar. I helgen slank det ned en liten glassportion, och det var inte särskilt gott. Och på konferensresan som jag just kom hem ifrån fick jag black-out och beställde en portion pasta. Och mådde pyton såklart.
Jag tycker inte att jag har gått ned något direkt, men jag känner mig så mycket snyggare. Jag känner mig som värsta toppen-pinglan helt enkelt. Denna toppenpingla har varit himla duktig på träning å det senaste, joggar alla lediga dagar, klämmer in gympass närhelst hon kan. Idag sprang jag 6 kilometer på 34 minuter vilket ändå får vara bra och anledningen till att det är så sjukt KUL att träna är att jag lyssnar på så förbannat bra musik. Då tränar jag inte, jag tokdansar i min fantasi...
Men imorgon tänkte jag närma mig vågen igen...plus minus noll tror jag. Alltså runt 64,7 kg...?

söndag 6 februari 2011

Hungrig!

Jag är hungrig hela hela tiden!
Det hjälper inte att jag äter - och det ganska mycket, jag är fortfarande hungrig och super-sugen på allt, särskilt kolisar och socker. Ändå så är jag duktig och håller mig bra till LCHF mat.
Men jag har börjat träna mer, idag sprang jag 45 min, igår sprang jag nästa en timme, och i fredags - torsdags -tisdags tränade jag på gym. Mitt "godis" har varit pistagenötter, ett glas vin och en ruta mörkchoklad. Okej, en bit ost också då och då.
Imorse åt jag två oppsisar , toastade med pålågg på - så mumsigt!