onsdag 23 juni 2010

Fira sommarsolståndet på rätt sätt

I måndags kände jag mig så pigg, riktigt vrålpigg och supertaggad. Och jag behövde åka in till stan ( cirka 2 mil) för att hämta en grej på kvällen. Istället för att sätta mig i bilen så drog jag på mig mina nya löpardojjor och vinkade hejdå till familjen exakt klockan 22.23. Klockan 23.53 kunde jag stolt skicka ett sms och säga att jag var framme.
Åh, vad stolt jag är över mig själv! Och det bästa är att jag inte var särskilt trött men fötterna protesterade en del pga de nya skorna.
Yiiiha!

söndag 20 juni 2010

Ha!

Duktiga jag skulle gå på fest. Efter välkomstbubblet sprack hela min plan och jag käkade både bröd, ost, drack alldeles för mycket vin och på toppen blev det någon näve ostbågar och lite glass. Hmmm...
Nåja, upp på hästen igen.
Precis hemkommen efter en kort men skön joggingtur där dottern följde med, helt frivilligt!
Nu har jag några bra dagar innan det är midsommar och jag flippar ut igen. Sommaren är tricky!

lördag 19 juni 2010

Hyfsat ändå

Den här veckan blev inte så tokig. Trots att mina rutiner rubbades hittade jag nya. Jag har också firat mig själv genom att shoppa loss lite ( herregud det är ju rea!) det bidde en träningsbehå, ett par Asics GEL Kayano som verkar kanon, en skitsnygg trenchcoat, en skjorta, en klänning i storlek 38- allt från MQ, en bikini- ja pengarna har sannerligen sipprat mellan mina fingrar. Nu får jag hitta nya motivationshöjare eftersom jag redan köpt allt jag vill ha.
Festen ikväll får kosta 2 glas vin och i övrigt bara bra mat. Imorgon ska jag springa igen och då vill jag varken vara däst eller bakis.

onsdag 16 juni 2010

Karlstad - sola lyser nästan jämt

En hel vecka i Karlstad hör ju inte till vardagen direkt. Men det är trivsamt om än fullt segel...jag hinner träna varje dag, shoppa lite en timme och umgås på kvällarna. Jag går och glor på godis hela tiden - är faktiskt väldigt sugen. Men jag var smart nog att bjuda mig själv på Pepsi maxi och så festade jag loss på en 35 grams chipspåse delat på två dagar.
Min kropp är lite trött men jag är så sjukt sugen på att springa hela tiden! Jag vill springa superlångt och skitfort men jag tror att jag måste vara försiktig nu när jag faktiskt springer varje dag. Jag vill bara springa mer!

måndag 14 juni 2010

Helgen blev ändå hyfsad

Helger och fest är svårt när man vill går ned i vikt och är lite beroende av att räkna poäng. Men jag tycker ändå att jag lyckades ganska bra. Fredagen blev ok med lite vin, grönsaker med dipp, sushi till lunch och lite popcorn. Lördagen laddade jag bra inför fest på kvällen, jag åt vanlig 4,5 p frukost och sedan åt jag bara en banan och tomatsoppa. Och sprang 11 km!!! På festen blev det ändå inte särskilt mycket mat, men någon drink och vin. Sedan kom den stora bedriften: söndag och lite små-bakfull. Men även det testet gick bra, mina synder blev 2 riskakor, några rutor mörk choklad, tre godisbitar, några få nötter, lite lite glass. ja, just det en liten chokladmuffins också. Men jag känner mig faktiskt nöjd för jag var vrålhungrig och sugen på precis allt.

Och nu är jag som vanligt på en j-a konferens och det är sååååå svårt. Jag vill bara gå ut och köpa massor av godsaker på kvällarna!!! Men jag har köpt bubbelvatten, kul va?

torsdag 10 juni 2010

Skakar fram lite inspiration

Vägde mig i morse - 65,7 kg. Det var ju bra men det räknas inte riktigt i min värld. Vikten som räknas är enbart den på viktväktarnas möten med skor. Jag kan tänka mig att jag ligger någonstans runt 66, 5 kg och skvalpar.
Men snart är jag förbi mitt första delmål 66 kg. Då vill jag fira med en ny fräsch träningsbehå.
Jag funderar lite på att ge mig själv en löparklocka som present som slutmål. Men jag vet inte om jag kanske hellre shoppar loss lite nya kläder? Jag är supersugen på några riktigt snygga jeans, i storlek 29!
Den här veckan har jag inte lyckats komma iväg till viktväktarna, igår hade jag haft tid men då hade jag glömt registeringen hemma och den måste man ju ha med sig. Jag har inte heller lyckats kravla mig iväg och morgonjoggat. Idag tränade jag för första gången på den här veckan, på gymmet. Det gick väldigt bra och jag testade min fart på löpbandet, jag börjar bli snabb, 15 minuter på 3 km känner jag mig väldigt nöjd med.

tisdag 8 juni 2010

Inspiration

Nu måste jag boosta mig själv med inspiration. Det går sådär.
Jag har väl inte tappat stinget helt, men jag har haft ont i huvudet och haft låg energi i ett par dagar nu. Inte så att jag har ätit massor av onyttigt men tendensen är att jag tillåter mig lite lite mer och "glömmer" att skriva in grejer. Dagens glömska består i kanske sju små godisbitar och en halv mörk chokladruta och en tryffel. Inte bra alls. Och så äter jag lite för lite mat för att kompensera. Inte bra ALLS!
Imorgon ska jag springa alternativt powerwalka på morgonen. Första gången den här veckan. Förra veckan fick jag ihop fem joggingturer varav två var runt en mil eller mer.
Sen ska jag äta bra hela dagen.
Och segla in på VV - tyvärr utan någon större viktnedgång.

söndag 6 juni 2010

Njae

Det positiva är att jag fixade konferensen nästan perfekt. Det var mycket god mat, fika och godis men jag höll mig till bra mat och de där två glas vin som jag beslutat mig för innan. En liten jogging hann jag också med.
Det mindre positiva är att helgen inte gick så bra. Eller säg såhär, jag skötte mig inte helt perfekt. Jag åt lite lite för mycket, någon bit glass slank ned, en gin och tonic bidde det samt hemmapoppade popcorn. Idag åt jag också lite för mycket hemmagjord pizza. Om man funderar vidare på det bra sakerna under helgen så kan man konstantera att jag lyckades låta bli att äta godis och jag joggade faktiskt en hel mil.

Nu har jag sjukt ont i juvudet och borde gå å lägga mig. God Natt!

torsdag 3 juni 2010

Lovar och svär!

Nu åker jag på ännu en konferens. Jag har bestämt mig - inget godis, inga bakverk eller kakor eller ens fika-mackor.
Det jag får äta är grönsaker, frukt, lite lagom kött/fisk. Kommer att dricka MAX 2 glas vin.
Hoppas att de har ställt fram massor av vatten och frukt istället för allt godis som brukar stå framme. Är inte det konstigt egentligen att vuxna människor per automatik måste ha godis och sött på alla konferenser?

onsdag 2 juni 2010

Yes!

Nu är jag under 67 kilo. 66,9 för att vara exakt. Med skor.

tisdag 1 juni 2010

Bikinisäsongen är här

Men än har jag inte bikinikroppen. Vänta bara säger jag, för nu kommer den big time!
Imorgon ska jag väga mig och jag tror inte på några större förändringar, kanske ett halvt kilo ner eller så. Men hemma vägde jag faktiskt 67,4 idag fast det räknas inte riktigt. Jag är sjukt duktig nu och har verkligen kommit in i tänket, kanske att jag tom slarvar lite och inte äter upp alla 29 poäng som man ska. Och jag tjänar in grymme-massa AP. Redan uppe i 24 härliga löparpoäng, som jag inte har för avsikt att använda. Och jag har 19 BP kvar och nya kommer på fredag. Tjoho!
Håll för ögonen nu för här ska skrytas: klockan fem klev jag upp i morse och sprang 11 km till ett naturreservat vid havet. Hallelulja vilken upplevelse. Men det var lite ofrivilligt för det var en fågelskock utanför huset som hade en lokal Idoltävling på hög volym.

Nu gäller det bara att hålla motivationen uppe trots att jag inte går ned i vikt. För något händer ju i kroppen när man löptränar varje dag.