måndag 31 maj 2010

Svårt att räkna points

Det känns hela tiden som om man fuskar när man skriver propoints i checklistan eftersom man gissar lite. Men å andra sidan om man försöker vara så sanningsenlig man kan så får man åtmistonde in tänket kring vad man bör äta och vad man bör låta bli.
Idag har jag bara kommit upp till 21 poäng och har alltså åtta att äta upp innan kvällen är slut men jag vet inte vad jag hitta på som ändå känns ok. Kanske ett ägg? Eller två? Jag har också joggat ihop - lågt räknat - fem poäng, men de får faktiskt frysa inne.

söndag 30 maj 2010

Grattis på mig själv och alla andra mammor

En teckning och ett sms får man väl vara nöjd med som morsdagsgåvor, eller hur?
Helgen var lite småtuff då jag nästan alltid har gett mig själv carte blanc under helgerna även när jag gått på diet. Nu försökte jag vara lite extra noggrann och då skippa allt det där jag brukar sätta i mig under helgerna. Inget godis (nästan; några få bitar slank faktiskt ned när lilltjejen ratade fyra bitar i påsen) och inga popcorn, chips, bullar eller annat helglyx. Men samtidigt har jag unnat mig vin både i fredags och lördags, god mat i två dagar och idag gjorde jag en superlight bläbärskaka och hade lite lite light glass till den.

Okej - nästa vecka nu då:
Fyra träningar jogging eller gym.
Torsdag - fredag är det konferens och då har jag svårt att låta bli allt gott. Säkert är det vin på torsdag kväll.
Min taktik är att bara äta det nyttiga på tallricken: kött och grönsaker. Om jag absolut inte kan stå emot fika/godis eller vad det kan vara ska jag bara äta HALVA! Och bara dricka ETT glas vin. Och försöka träna båda dagarna.
Måste alltså väga mig redan på onsdag denna veckan, för jag åker direkt till landet från konferensen. Utan att passera gå ( vv).

lördag 29 maj 2010

Hungrig som bara en bantare kan vara

Åh, vad det är svårt att banta under helgen.
Igår försökte jag verkligen planera så att jag inte skulle trilla dit. Bad om majonäs vid sidan om, tog pyttelite. Hade med mig precis maxi och en VV-chips påse ( 3 poäng) på bio. Jag tog bara ETT glas vin. Allt funkade bra, men idag är jag vråååålhungrig, verkligen sugen på allt och blir så deppad av att jag inte kan äta något - känns det som...Nu är jag supernegativ, läs hungrig, och hur jag än räknar så räcker inte mina poäng idag. Och då har jag inte räknat in något kul alls....
Men jag fixkar det.
Jag gick bara ned 6 ynka hekton, trots att jag sprungit fyra dagar, gått långa promenader och varit supernoga.
Positivt thinking: jag gick ned iallafall!
Hemma vägde jag faktiskt bara 67,9 kilo men jag har bestämt mig att det är på vägningen på VV med kläder, skor efter frukost som räknas.

torsdag 27 maj 2010

Massor av intjänade poäng!!!

Nu är jag med igen, som vanligt tar jag i så att jag spricker. Oj, vad jag sparar poäng och motionerar. Spm vanligt VET jag att det inte håller. Jag går på energi ett tag och sedan blir det för svårt att upprätthålla samma nivå och då tycker jag att jag misslyckats och så tillåter jag mig att verkligen misslyckas.
Nå - denna gång ska jag försöka ligga steget före och tänka innan.
Min ambition är att planera framåt och på så vis vara förbered på fallgroparna - det är ju ingen överraskning att det är en konferens just den dagen eller att något socialt händer den dagen eller att barnen äter godis på lördagen.
Min plan för fredagen då min man och jag ska svänga våra lurviga på stan: PW, vanlig frukost, lätt lunch typ 5 poäng, träna på gym, räkmacka och ETT glas vin på Heaven 23 och sedan är det bio. Frågan är vad jag då ska äta? Jo, jag köper en light läsk och en VV-chips!
Imorgon ska jag väga mig klockan 10. Hoppas på 68 kilo.

onsdag 26 maj 2010

En dag i taget

Idag har det flutit på bättre.

Jag är tillbaka på kontoret och hade sinnesnärvaro imorse att slänga i två tomater, sallad och lite rödlök samt 40 gram fetaost i en lunchlåda.
Så min plan idag är att hålla mig runt 25 poäng.
Kanske att det blir kyckling ikväll eller kanske havregrynsgröt, vi kommer hem apsent eftersom det är något varje kväll den här veckan. Med maj kommer hetsen kring alla avslut...

Imorgon är en tuff dag igen. Stor konferens med bjud-macka på morgonen, gosig lunch och säkert kaka på eftermiddagen. Hur ska jag hantera det?
En macka innehåller ungefär 7 poäng. Om jag vill äta den måste jag alltså springa 45 minuter på morgonen. Jag måste lära mig att planera.

tisdag 25 maj 2010

åh så korkat

Jag är ju på resande fot och det är verkligen inte lätt att välja rätt saker att stopp i munnen,
När jag skulle åka tåg hem och var svinhungrig köpte jag en pepsi maxi, en banan och 30 gram paranötter.
Hade jag vetat att nötterna kostade mig 5,5 propints hade jag låtit bli....

Ett steg...


Heja mig.
Jag hade tusen ursäkter när jag vaknade imorse.
Ojoj, det regnar.
Ojoj jag har ingen långärmad tröja
ojoj det är långt till djurgårdsrundan
ojoj jag äter lite mindre idag istället
Men jag drog på mig skorna, sprang ut på Hötorget (bor på Rica hotell vid hötorget) och vidare till Djurgården i regnet.

Braaaaaa. Mer sånt.

måndag 24 maj 2010

Värre än vad jag anat...

Jag vägde ännu mer än jag trodde. Jag vägde fyra hekto under 70 kilo, dvs 69,6 kilo.
Fy!!!!!!!
Så jag blev månadsmedlem på viktväktarna i fredags, de har något erbjudande nu.
Och sen kom helgen....Vi åkte till landet och där fanns det godsaker sedan tidigare. Några kompisar hade hälsat på och tagit med sig mängder av godis och chips. Jag föll som en fura, ingen karaktär alls dessvärre.
Helgen blev ett ända stort frosseri, jag tror att istället för de där 29 poängen jag får äta så toppade jag med 56 poäng.
Jag vet inte varför jag agerar så här destruktivt och varför jag inte har någon karaktär alls. Vill jag inte gå ned i vikt? Jo, det vill jag ju!!!!!
Söndagen var ok med 29 poäng, nu är jag på jobbresa och det gör det sjukt svårt igen. Jag har dock nobbat godis, kakor, chips (okej då jag tog typ fem...och lika många chilinötter och en godisbit). Dessvärre drack jag också ett och ett halvt glas vitt vin också....
Min plan för imorgon: jogging på morgonen, bra hotellfrukost = lite yoghurt & musli, en grov smörgås med protein och kaffe och kanske någon frukt. Lunch = sallad, Middag = tillbaka på hemmaplan fast då är det skolfest = buffe.

Fan vad jag är dålig på att banta just nu!!!!!

torsdag 20 maj 2010

Fram och tillbaka

Som vanligt ramlade jag i fällan. Så fort jag touchar 64 kg så händer det något. Måste vara något djupt psykologiskt som gör att jag inte vill-kan-tillåter- mig själv att gå ned i vikt. Tvärtom börjar jag alltid äta en massa.
Så även denna gång. Vips så vägde jag 68 kg.
ARRRGGGGHHHH!
Nu är mitt BMI uppe i 24. Det är inte ok. Jag vill faktiskt väga 60 kilo. Helst 58 kilo. Då mår jag bra och kan ha de kläder jag vill ha och orkar gå i högklackat.

Och då ska man veta att jag inte har frossat. Och jag har joggat en hel del. Jag måste ha världens sämsta ämnesomsättning!
Jag äter så lite kolhyderater så att idag var det en san plåga att jogga, det var så tungt att det nästan inte gick

Nåväl. Nu funderar jag på att köra viktväktarna ett tag och fortsätta jogga tre-fyra gånger i veckan.

Kanske blir jag månadsmedlem imorgon och kör på. Får alltid lite panikkänslor innan, herregud ska jag förbjuda mig själv en massa saker, men jag ska försöka tänka såsom jag gjorde sist; att allt är tillåtet men inte alltid!
Och att jag är stenhård med att räkna mina poäng.

Viktväktare here I come. kl 10 i morgon.