onsdag 14 oktober 2009

Nytt fokus!


Jag har funderat en massa det senaste och kommit fram till att jag lever väldigt hälsosamt.
Jag motionerar oftast ett par gånger i veckan och får numera abstinens i form av otroligt tråkigt humör om jag inte gör det. Alltså kommer jag att fortsätta att träna eftersom jag vet att min livskvalité höjs väsentligt om jag faktiskt offrar den där timmen här och nu. Bra så.
Jag äter nog extremt bra till vardags. Min mat är lätt, jag äter lite kött och lite socker men mycket grönsaker och fibrer. Visst händer det att jag ibland stoppar i mig något extra men det tillhör snarare undantagen och låter jag det att passera utan dåligt samvete är det ingen stor grej.
Jag väger väl runt 65 kg och det får anses hyfsat för en kvinna på 42 år med en längd på 1,68 cm.
Med andra ord börjar jag känna mig mätt på min egen blogg. Jag har inte längre något intresse av att fundera så mycket mer på vad jag äter eller hur mycket jag tränar!
Istället ska jag satsa min energi på andra saker, nu när mitt må-bra tänk för mat & motion sitter i ryggraden. Jag ska istället fundera på hur jag är mot min familj, mina vänner, utveckla mina positiva egenskaper och slipa ner mina mindre smickrande sidor.
1. Jag vill prioritera ned jobbet
2. Jag vill prioritera upp familj & vänner
3. Jag vill lägga tid på att vara lite kreativ, kanske måla, kanske skriva
4. Jag vill lägga energi på att planera in roliga saker till både vardag & helg
5. Jag vill sluta lägga energi på saker jag inte kan påverka, utan lära mig acceptera läget
5. Jag vill sluta vara orolig för småsaker som ändå inte betyder något i det stora hela
6 Jag vill lära mig att bli en riktigt bra talare
7. Jag vill utveckla min självkänsla
8. Jag vill kunna ge god energi till min familj & vänner
9. Jag vill vara en lycklig och nöjd person- så fokus på att må bra i helhet.

Och det är ju jag som bestämmer vem jag vill vara och vilket liv jag lever. Eller hur!

Så tack kära du som ibland har varit inne på min blogg. Lycka till med ditt liv & dina mål här i livet!
Stor Kram från Bönan

tisdag 6 oktober 2009

Härligt seg dag

Har komp idag också. Försöker att inte jobba. Går ganska bra.
Istället fixar jag en hel massa inför vår flytt - väljer elbolag ( Skellefteå el) väljer telebolag (Universal) och fixar med flyttbilar & flyttstädning och borr av ny brunn på landet och en hel massa saker till.
Dessutom var det inte så himla enkelt att fixa med Malaysia, vi åker ju den mest populära tiden runt jul & nyår. Allt, precis allt verkar vara mer eller mindre fullbokat. Så jag ägnar plenty of tid att hitta den ultimata resan med boende lite här o var, mellan varven svär jag över att vi inte kan vara en sån där skön charterfamilj som i lugn och ro klickar i rutan KÖP och sen bara åker.
Vi gör allt så himla krångligt hela tiden. Men det blir också väldigt väldigt roligt på våra resor.
Egentligen har jag ingen som helst lust att åka iväg. Dels behöver vi spara pengar till renoveringar och annat kul men jag är också sugen på att bara vara hemma i vårt nya hus. Förlåt. Radhus.

Träning idag? Ja, jag sticker iväg nu! En timma på gymet blir nog vad jag pallar.

måndag 5 oktober 2009

Kravlar mig upp ur träsket igen!


Det går snabbt nerför så det gäller att man pratar med sig själv med sin allra strängaste röst:
- Vet hut! Vill du fläska omkring på Langkawi i en bikini om ett par månader? Va!!??
Så idag har jag varit lite kompledig vilket i praktiken har betytt lite jobb för jobbet och massor av jobb för hemmet. Men jag klämde i med en joggingtur trots att jag verkligen inte är på topp, liiiite ont i halsen osv osv osv... Men de nio kilometer jag sprang gick fin fint, mådde hundra gånger bättre efteråt. Sen fick jag också tid att se filmen "julia & julie"" som var sockersöt - på ett bra sätt - och fin, Meryl Streep var fantastisk som alltid. Nu måste man ju surfa in på verklighetens Julie´s blogg och gogogla upp Julia Child; författaren till boken "det goda franska köket". Efter filmen mådde jag ännu bättre!
Matmässigt blev det kanon. Vanlig Onaka till frukost, en power-smoothie till lunch, chili con carne till middag. Utan vin. ( det var den där stränga rösten igen...)

söndag 4 oktober 2009

Å så ramlade man ner i...

träsket igen.
Helgen har inneburit klimax jobbmässigt. Det har då trillat ned lite allt möjligt onyttigt i min mage. Chips, ostbågar, choklad, någon macka, en bamse-muffins, någon kaka. Tja, inte har det varit bra direkt. Inte är det bra att jag ätit noll lunch och noll middag också. Men imorse sprang jag över en mil. Gick hur bra och snabbt som helst, vilket betyder att jag hade brist på kolhyderater gången innan.
Men imorgon kör jag stenhårt igen!

torsdag 1 oktober 2009

Pust & flås

Helvete vad jobbigt det var att springa i dag. Tänkte mig en kort och snabb runda på kanske 6 km. Ha! Det var som om jag sprang på en låg växel, det hände inget fast jag försökte att speeda upp. Kan bara tänka mig två orsaker 1) jag börjar bli sjuk 2) för lite kolhydrater. Tiden får utvisa.
Längtar efter nästa vecka när jag är ledig fyra dagar. Åh! Då ska jag träna, långluncha och rensa inför flytten.