onsdag 30 september 2009

Hälsosoppa


Börjar känna mig smal nu. Rumpan och benen ser mer slimmade ut, särskilt det där irriterade fettet på insidan av låren; det börjar minska i omfång.
När ungarna fick svar på sin ständiga "vad ska vi äta idag"-fråga var det sura miner. Näe, inte linssoppa.
Sen slängde jag ihop en linssoppa som var underbart god och kanske var den också rena dietsoppan - lite röda linser, två potatis och lök kan väl inte ge så många kalorier. Ungarna som SKA växa, till skillnad från mig som ju ska krympa, fick lite knaprig bacon och riven parmesanost på.

tisdag 29 september 2009

Ahhhh!

Äntligen! Jag har korsat gränsen 65 kg!!!! Dagens vikt är 64,7 kg.
Underbart att det fungerar trots allt surr jag har omkring mig.
Nu ska jag INTE slappa med mat & motion utan fortsätta i samma stil...
Jag hoppas faktiskt på 62 kg till 15 december då bikinin ska på igen. Visst borde jag väl fixa att gå ned mindre än tre kilo på två och en halv månader? Det är ju inget - typ 300 gram i veckan...

fredag 25 september 2009

Ciao!

Nu är jag tillbaka. Eller egentligen inte - för jag har ytterligare en vecka av sjukt mycket jobb framför mig. När jag ser i min agenda så ligger jag stadigt på massor av övertimmar, några veckor så mycket som 20 timmar. Helt sjukt!
Nu är detta ingen jobblogg så nog om det. Jag har tränat när jag har hunnit under dessa veckor vilket betyder jogging eftersom det går snabbare, det har blivit iallafall minst tre gånger per vecka - runt 8-10 km varje gång. Matmässgt har det funkat bra, jag är inte sugen på något särskilt så det har blivit enklare saker. Med andra ord är det ganska status Q: jag ligger väl på runt 65 kg och vippar.
Men vi har en Malaysia resa framför oss - vi åker i december och är borta 4 veckor - tillsammans med några goda vänner och jag vill känna mig bekväm i bikini så jag satsar än mer framöver....
Men vilken höst! Renovering i sommarhuset, byte av lägenhet ( vi behåller lägenhet i centrala Göteborg) flytt till hus och sjukt mycket jobb och en resa att planera. Aldrig mer!

lördag 12 september 2009

Omtumlande vecka!

Oj det här blev en ovanligt omtumlande vecka med massor av känslor. Resultatet blev ett hus och en ny lägenhet!
Nu har vi tre boenden - jisses! Men vi tänker hyra ut lägenheten och sommarhuset både under längre perioder och kortare perioder så förhoppningsvis blir det inte så betungande.
Igår landade jag äntligen tillsammans med familjen och en flaska Moet & Chandon - så skönt att budgivning, kontraktskrivning och inte minst våndan över vad som är rätt äntligen är över. För första gången på någon vecka kunde jag sova en hel natt! Annars har jag varit uppe runt tre och snurrat omkring utan att kunna somna om.
På jobbet har jag tagit in en koordinator som kommer att hjälpa mig under tre veckor. Hallelulja!
Har verkligen inte haft ro eller tid till att träna men imorse drog jag på mig mina kära Sacouny för en liten sväng.
Med andra ord: I am back!

söndag 6 september 2009

Så kan det också bli?

Jag är helt ur gängorna. Allt beror på ett hus och bisarra priser som studsar.. Jag är nog en person som har enormt behov av trygghet och en ordnad ekonomi. Men nu hoppar jag och resten av familjen, det blev ett svindyrt men ack så trevlig hus till slut. Lätt att ta sig till Göteborg city men bara 400 meter till havet.
Ska försöka sova inatt - jag har inte kunnat sova pga allt ältande fram och tillbaka - olika scenarion. Men jag tror att det löser sig. Och att vi faktiskt kan behålla vårt hus på Orust!!!!

Träning? Nej! Bra mat? Nej!

Sol, massor av kantareller, massor av tomater, äpplen, päron- JA!

lördag 5 september 2009

Surt värre!

Åh vad allt känns motigt! Alla hus drar iväg till skyhöga priser, jobbet suger musten ur en och allt känns bara så eländigt.
Trots att det är lördag idag. Nä, nu gräver jag ner sur-pellan i mig och njuuuuuuuter av resten av helgen.

Ha en skön helg ni med!

onsdag 2 september 2009

Noren drama!

Ett tips till er alla. Gå aldrig ut och ät en tre-rätters med en femåring!
Egentligen säger det sig väl själv, men jag ville verkligen att ungarna skulle få uppleva en riktigt schysst middag med vita dukar och servil personal. Men....Allt eftersom middagen fortgick kände vi att en bomb tickade oroväckande: lilla M. Hon surade, krånglade, men vi lirkade, mutade. Gjorde roliga lekar, trollade fram penna och papper. Ju trevligare vi blev desto grinigare blev hon och snart brast det för henne i den fullsatta restaurangen "Maten är mycket godare hemma" skrek hon och slängde sig gråtande under bordet. Vi försökte släta över- rädda det som räddas kan - men hon bara låg och vrålade "varför måste jag äta på restaurang". Nu var lokalen alldeles tyst (förutom bomben som briserat) och de övriga finklädda gästerna hade stannade upp och avvaktade dramat intresserat. Mannen fiskade upp ungen, gick ut och restaurangen drog en lättnadens suck. Vid vårt fönsterbord hade vi full uppsikt när mannen resolut bar iväg på ungen som skrek, vrålstirrar på oss och så ut med tungan. Hon LIPADE. Skitunge!
Där satt stora F och jag kvar halvvägs genom måltiden och försökt ha det trevligt. Stora F började gråta lagom till desserten för att hon hamnat med fel kompisar i sin nya klass.
Ännu trevligare blev det när den saftiga notan kom och mannen hade gått hem med plånboken.

Det var den födelsedagen det.