måndag 31 augusti 2009

Nu trillar jag dit!

Jag har några ätardagar på rad märker jag. Igår. Idag. Imorgon.
Och inte blir det så mycket träning måndag-tisdag heller. Men jag överlever, sen kör jag stenhårt resten av veckan.
Det roliga är när jag spaltar upp dagens misslyckande är att de inte oroar mig.

Frukost - onaka
Lunch - ett ägg, lite skinka, tomat, liten bit feta
mellis - ett PÄRON
Middag: soppa ETT VITLÖKSBRÖD ETT GLAS RÖDVIN
Efterrätt - ett halvt DIGISTIVE KEX + en liten bit BRIE + en NEKTARIN

aj aj :=0

För ett år sedan hade det här varit en dietdag.

I morgon blir jag utbjuden på Hos Pelle - en skön kvarterskrog här i krokarna. Jag fyller år förstår ni!

söndag 30 augusti 2009

Värsta bitchen....

Ja, det måste väl ändå vara jag. Just nu är jag inte så kul, är alldeles för stressad för att kunna sitta ned. TV existerar inte just nu, morgontidningarna läggs på hög, mycket "ska bara" blir det.
Några jävla dagar, eller snarar ett par veckor till, sen ska jag sätta mig ned och andas.
Funderar på om jobbet inte måste skicka mig till New York efter årets stora jobbevent 2-4 oktober? Det skulle jag sannerligen vara värd.
Helgens goda mat, vin och desserter har nog tagit mig långt ifrån den där 4:an på vågen ( 64 kg var veckans mål...).
Jag har också ätit godis! Inte jättemycket, men lite lite vid några tillfällen. Onödigt känns det så här efteråt.
Ok, det braiga i helgen: en skön joggingtur på lördag morgon, mellan 8-9 km. Jag har börjat lyssna på radio när jag springer och hade laddat ipoden med höstens första kino och när den var slut var jag ganska nära hemma. Men då kom "sex on fire" så jag fick ny energi! Blev ett litet extravarv!
Och idag masade jag mig till gymet för första gången på säkert 3 månader +. Usch det var verkligen inget kul. Jag gillar inte att hålla på med vikter, det känns så oexplosivt och tråkigt. Ja, ja, jag körde väl - jävligt hårt med tuuuuunga vikter - i 30 minuter sen darrade hela kroppen och ville gå hem.
Sen kom min söta lilla mamma och åt söndagsmiddag med oss (lammstek, kantarellsås -svamp från lördagens orustbesök- och sjukt gott vin - björnbärspaj med bär från Orust såklart).

fredag 28 augusti 2009

brytpunkt tjock-smal

Jag har en brytpunkt på 65 kilo, ganska exakt faktiskt, som för mig själv är skillnaden mellan att känna mig tjock eller smal. Ingen annan märker den här gränsen, ingen tjoar om att vad smal du e nu eller oj, har du gått upp. Men det är som sagt min känsla. Dessvärre (eller bättre kanske? Har inte riktigt bestämt mig ) tycker jag ofta att jag är så "smal" när jag når under 65 kilo att jag börjar slappna av och "unna mig" igen. Men jag skulle verkligen vilja gå ned till 60 kg så att jag kan ligga och pendla mellan 60-62 kg, det vore bra.
Varför då kan ju man undra. Kläder såklart! För när jag är smal hoppar jag i vilka brallor som helst, vilken klänning som helst, vilka skor som helst och känner mig skitsnygg. När jag är på 65+ sidan så är det helsike att klä sig snabbt på morgonen. Ni vet; är rumpan gigantisk i de här, magen putar i den, oj brösten sväller ut där.- allt handlar om att skyla bristerna...
Så nu gäller det att fortsätta detta lilla projekt att hålla nere maten och fortsätta kuta.
Idag höll jag mig mätt hela dagen på två ägg, fem skivor rökt skinka och en klick creme cheese. GI funkar!
Sen ramlade jag hem efter ytterligare en bisarr arbetsdag och fick ett glas vitt vin. Ytterligare synd i form av hemmapoppade popcorn slank faktiskt ned också, likaså tre bitar mörk choklad, men man ska ju leva också!

Fortsättning på husaffärerna: radhuset blev ju inte vårt men vips dök det upp två BÄTTRE objekt i samma område. Med VIP-bemötande från mäklaren (hon fattar att vi är så korkade att hon kan lura på oss lite vad som helst). Så håll tummarna, om två veckor vet vi hur nästa budgivningsrunda går....

onsdag 26 augusti 2009

jobb-jobb-jobb inte jogg

Fy vad jag är stressad nu. Så här får det INTE vara, men jag har jobbat fram till nu. Ingen träning ( förutom cyklingen till jobbet då) alls idag, fast jag verkligen vill komma igång på gymet där jag har ett kort som tickar pengar.
Mitt i allt jobb-elände så håller vi på med diverse budgivningar. Säkert superkorkat att köpa hus nu, men vi har tröttnat på att bo mitt i stan, bara sådär faktiskt. Men jisses vilka priser - idag hängde vi med till 3,4 miljoner på ett radhus på 125 kvm. Helt galet, men huset blev inte vårt för vi ville inte/ kan inte gå högre.

I tisdags åt jag två räkmackor. Först var det lunchmöte och då lät räkmacka som ett bra alternativ. Sen hade min man skärpt sig ( kanske läste mitt inlägg häromdagen, ha ha= inte en chans eftersom han inte vet att den existerar) och när jag kom hem urtrött fanns där färska räkor och kallt vitt vin. Och det är iallafall inte jag människa till att tacka nej till.

tisdag 25 augusti 2009

Jämn och fin siffra!

Nu släppte det. Platån alltså - 65 kilo blankt i morse.
Vill väldigt gärna se 64, något på vågen nästa gång.

måndag 24 augusti 2009

Vända andra dojjan till...

Ni känner säkert igen det här scenariot:
Det är förjävla mycket på jobbet, allt ska påbörjas, avslutas, utvärderas och projekteras samtidigt. Det blir låååånga dagar på kontoret. Så efter en dryg tolvtimmarsdag kommer man hem. Det första som möter upp i hallen när man öppnar dörren är k-a-os. Cykelhjälmar, skor, väskor, post allt i en salig röra. I köket samma röra fast med annat innehåll. I vardagsrummet halvligger två individer- en stor och en halvstor person och tittar på film. Runt dessa ligger det drivor, DRIVOR av kläder ovikta, osorterade men väldigt rena. Eftersom JAG tvättade sju maskiner tvätt igår.
Suck.
Idag var jag ovanligt konstruktiv. Jag bara skalade av mig kläderna, gled ner i träningskläderna och pös ut. Fast det var mörkt, jag var vrålhungrig och trött.
Såja, nu känns det bättre.

söndag 23 augusti 2009

God morgon!


Vi har en privat levande ( och mycket söt) väckarklocka här hemma. Så trots fest igår ( hmm, tre glas vin och ett glas bubbel) så var det inte en chans att ligga kvar i sängen. På med morgon-bollibompa för väckarklockan och på med springskorna och Ipod för mig. Jag gjorde en klassiker - vet inte om jag är korkad som kan lura mig själv gång på gång eller om jag är smart som lurar mig att prestera mer, men...jag tänkte - BARA en morgon-PW. Men så var det lite kallt när jag steg ut ur dörren i bara linne och då fick det bli småjogg, några meter tlll och så var jag snart uppe i mitt vanliga tempo och sedan blev det intervall.
Och jisses vad bra det gick! Jag sprang fort och långt för att ha partajat kvällen innan: 48 minuter och 9 km.

Nu är det frukost som gäller!
Ha en skön dag!

torsdag 20 augusti 2009

Rivstart!

Att börja jobba är som att gå in i torktumlare igen. Suck.
Positivt är att jag kämpar på och joggar varannan dag, runt 7-8 km blir det.
Maten går galant när jag har så mycket att göra och allt bara rullar på.
Samma frukost som alltid; onaka med kruskakli, sallad till lunch m. fetaost eller ägg, något lätt på kvällen.
Jag borde vara mager som en sticka! Det är jag inte.
Men nu väger jag 65,9 - så det går åt rätt håll....

fredag 14 augusti 2009

Ruccola-helvete!

Ja, igår blev det diet på avancerade nivåer, fast helt oplanerat. Jag åt min onaka frukost, klämde in en morot till mellis, slevade i mig min sallad och sen var det kört. Tarmvred. Igen. Jag har ätit för mycket ruccolasallad och det fixar inte magen, så eftermiddagen och kvällen var ett rent helvete. Men så här i efterhand - när det slutade lyckligt även denna gång - kan man ju försöka tänka positivt; det blev ju väldigt få kalorier iallafall.,,,

torsdag 13 augusti 2009

Något galet med mig?

Jag vet inte om jag gör något fel eller så. Men jag går INTE ner i vikt trots att jag äter i mitt tycke väldigt bra. Jag mår inte heller dåligt, har inte ont i huvudet eller så. Det ska man ju göra, det säger ju alla. Så frågan är om jag gör något riktigt galet här - har jag kanske fått det här med detox/diet om bakfoten? Jag skulle verkligen behöva hjälp! Äter jag rätt?
Jag äter onaka på morgonen, kanske 2 dl och så kruskakli, linfrön, blåbär, solrosfrön, valnötter som topping. Inga mängder.
Sen äter jag en morot och en koffeintablett till mellanmål.
Lunchen är samma, ruccola, paprika, tomat, rödlök, några få oliver, en liten bit fetaost.
Mellanmål ett äpple, kanske en morot också.
Middag, grönsakssoppa eller sallad som ovan.
Jag har ätit några få sockerfria Läkerol. En dag syndade jag och åt ett kokt ägg. En annan dag syndade jag och gjorde en smoothie på 2 dl minimjölk och en halv banan och blåbär.
Rör mig jättemycket, joggar 40-50 minuter varannan dag, cyklar någon mil om dagen och promenerar ganska mycket också.
Visst borde jag gå ned i vikt med detta? Är min kropp dum eller är jag det jag som misuppfattat något?

onsdag 12 augusti 2009

Sex on fire

Idag maaasade jag mig upp klockan 6.30 för att köra ett springpass. Utan en hoppande femåring i sängen hade jag aldrig gått upp!! Jag sprang 50 minuter, lika långt som sist - kanske 7-8 km eller nåt -och det var rent ut sagt skitjobbigt. Ren vilja och min Ipod tog mig ändå runt, i Ipoden hade jag laddat Kings of Leons "sex on fire", och jag svär! det är enbart låtens förtjänst att jag faktiskt höll hop i backar och allt.

Nu mår jag som en prins! Dock ställde jag mig på vågen igår kväll och den var faan inte nådig: 67,4 kg!!! Så mycket har jag inte vägt på länge, märkligt för jag känner mig ganska fit och normalfet. Jag gör snart vad som helst, knaprar piller, dricker märkliga avkokter, går på pulverdiet.... för nu vill jag bli S-M-A-L!

Lyssna och njut på låten!!! Man känner sig nästan smal när man hör den.

tisdag 11 augusti 2009

Spikmatta!


***********************************************************
Nu kan man vinna Shaktimattan - spikmattan på Ett dussin pannors blogg!

Shaktimattan är känd för att bland annat:

» Minska stress
» Verka avslappnande
» Minska smärta
» Öka blodcirkulationen

FÖR ATT TÄVLA, GÅ IN PÅ: www.ettdussinpannor.blogspot.com

Du som inte har en egen blogg kan maila fem personer
(+ mig på suzieppp@gmail.com)
********************************************************

Mitt hemliga knep...

Första riktiga jobbdagen. Jag känner mig lätt i kroppen och i sinnet. Himla skönt att detoxa.
Min planering idag falerar lite, blev bortbjuden på middag. Den består då av sallad- igen.
Jag har ett hemligt knep som jag nu ska avslöja....tadam...Koffein!
Var på apoteket och köpte upp mig på lite uppiggande piller för att inte sänka metabolismen eller humöret alltför mycket. Vet ej om det är pillrenas effekt eller den berömda placeboeffekten som har kickat in. Men jag mår greeeeaaaaat!

måndag 10 augusti 2009

Planering tisdag - dag 2


Dagen har känts löjligt enkel. Ska läsa den meningen om och om igen när jag behöver...
Fortsättningen på dagen blev en kronärtskocka & lite sallad. Mums! Och vilket tidsödande pill, perfekt för en som går på diet....
Imorgon- cykling jobb + lite till.
Frukost samma
Mellis morot
Lunch sallad
Mellis äpple
Middag ungsbakade morötter och lite till

Promenad hinns nog inte med imorgon, men jag cyklar destomer....

Dag ett -halvvägs



Tja, det går ju som en dans. Känner mig redan piggare, ha ha! Joggade 45 minuter, klarade inte att göra det "lätt" eller långsamt. Inte jag om man säger så. Nackdelen när man har fått upp farten är att man måste springa så embarmligt långt. Slottskogen räcker ju inte på långa vägar, där springer jag kors och tvärs redan för att komma upp i tid, idag fick det bli en sväng i majorna också. Frukost, check, mellis = morot, check, lunch=råkostsallad, check.
Jag är inte ens i närheten av sugen på något annat. Skönt.
Nu ska vi leka turister! Min femåring har aldrig åkt paddanbåtarna i Göteborg, så idag är det dax.

söndag 9 augusti 2009

Detox i dagarna fem


Nu är jag trött på vin, kött och godsaker. Här ska det detoxas i minst fem dagar.
Så mellan måndag och fredag gäller detta:

3 måltider och några mellanmål varav allt består av frukt och grönsaker, bönor och nötter, råa eller lätt tillagade

Börja dagen med ett glas vatten med pressad citron.
Frukost: onaka m linfrö,kruskakli, blåbär,linfröolja
Mellanmål: Torkad frukt eller ½ dl osaltade nötter
Lunch 1: Sallad med valfria grönsaker
Lunch 2: Mixad soppa med valfria grönsaker som morötter, kall kokt potatis, purjo- eller vanlig lök.
Mellanmål: stavar av morot eller bladselleri eller en fruktdrink
Middag: Böngryta med sås av tomat, lök och vitlök + grönsallad
Middag 2: ugnsrostade grönsaker som selleri, morötter, paprika och lök
Kvällsmål: En halv avokado smaksatt med citron
Drycker: Vatten smaksatt med citron, grönt / rött te / örtte.

I säng senast 22.30.
Promenad eller lätt jogg minst 45 minuter varje dag.

Det ska bli skönt att få ordning på mig igen.

onsdag 5 augusti 2009

Hoppsan vad fel det blev!


Försöker sköta mig snyggt; frukt är godis, bla bla bla. Men gudarna ska veta att det inte är lätt just nu, känner mig lite deppig av att semestern snart är slut och att vädret har varit så kinkigt. Man tror ju gärna att man ska bli lite gladare om man doppar huvudet i en Ben & Jerry förpackning, men vi tjockisar vet så väl att det inte fungerar. Egentligen.
Nå, så man kämpar på och försöker göra de där bra valen. Igår åkte lilltjejen och jag till landet, på vägen stannade vi till i Sveriges bästa affär ( helt objektivt, jag lovar) ICA i Stenungsund där vi stod länge och väl i delidisken och köpte braaaaa saker.
Väl hemma mumsade jag i mig mitt GI-revbenspjäll och på kvällen när jag ska skriva in vad jag ätit så ser jag till min fasa att revbenspjäll är likvärdiga med en pizza - om inte värre- gällande kaloriinnehåll.
Ooops! Det braiga var att jag åt sallad till dem och var dessutom så stoppmätt efteråt att jag absolut inte var sugen på något annat...
Ps. Idag lyser solen, hurra!