fredag 29 maj 2009

Oj oj oj-tider...


Nu är det mycket. Suck. Allt ska vara klart samtidgt på jobbet. Ungarna ska fira avslutningar kors och tvärs. Stockholm kallar med lååååånga möten. Jag är på landet . Jobbar "hemifrån" = Orust där jag är för att övervaka gubbarnas arbete med avloppet, vilket i princip betyder att nästa gång jag går på toa spolar jag också ned 60 000 kronor.
Går dåligt att jobba ordentligt, lite telefongrejer bara, så istället målas och fejas det. Tänk om folk visste att när jag svarar i min kontorstelefon" Ja, det är konsulent XX" så står jag på landet, rufsig, i fläckiga kläder och med färg i hela ansiktet.
Träning? Två gånger denna veckan, måndag och onsdag, sprang långt, fort och kände mig stark. Mat? Utmärkt, kör ganska mycket GI, men det blir lite nötter, naturgodis och choklad ändå. Känner mig tillfreds med kroppen just nu.

måndag 25 maj 2009

Häpp!

Tillbaka i stan igen efter en helg bestående av spackling, målning och tapetsering. Tapetseringen var inte så svår som jag trodde eller också är jag inte så jäkla noga?
Det har inneburit att jag rört på mig konstant = jag har ätit lite vad som helst utan att det märks. Det var ju bra.
Ännu bättre har det gått idag. Jag sprang superbra idag, runt 9 km, snabb och stark kände jag mig.
Klockan 05.56 tar jag tåget till Stockholm igen för två fullproppade dagar, men jag tror att jag kan klämma ner joggingskorna för en runda. Tidigt på morgonen om inte annat.

fredag 22 maj 2009

onsdag 20 maj 2009

I am a sinner!

Trots att beach 2009 hägrar och brallorna hänger i röven ( vätskebrist?) och vågen vägrar visa andra siffror än 65. så syndade jag idag. Men ingen är ju perfekt - eller hur! En ruta mörk choklad. Ett pyttebit rågkuse. En tunn smörgåssalami. En tomat. En klick keso.
Känns bisarrt när detta är synder, i mitt tidigare liv hade ovanstående varit hälsokost.
Men nu är det hardcore GI som gäller.

I morgon är det köttfärsfyllda paprikor till middag, omelett och bacon till lunch, enkel yoghurt till frukost.
Säker fyller jag på mitt syndkonto med något ytte-pytte fjamsigt.

tisdag 19 maj 2009

Vadå? Jag?


Ibland blir jag förvånad över mina egna inlägg. Idag känner jag mig usch och fy och hypertjock, fetare än någonsin...Så läser man sitt egna glada och positiva inlägg som är mindre än 24 timmar gammalt. Då undrar jag om jag är världens labilaste människa eller kanske schizofren eller nåt.

måndag 18 maj 2009

Var det så här enkelt?

Känner mig proppmätt på dagens GI-meny, fantastiskt! Det här ska väl inte vara några problem att fortsätta med hard-core-rivstart-GI. Men jag undrar om man verkligen går ned i vikt på detta?
När mina lår börjar ge sig tillkänna ska jag börja löpträna enligt ett löpprogram. Kanske pallar man tre mil på Lidingö i höst? Eller är den banan förjävlig? Har hört att det är en mördare?

söndag 17 maj 2009

Gi rivstart!

Jag tar bara två dagar i taget, men nu efter loppet kan jag på allvar prova GI.
Måndagen ser ut så här:
Frukost: Omelett med makrill 
i tomatsås

Lunch: Enkel kycklingsallad

Middag: Kryddiga köttfärsbiffar med ratatouille



Tisdagen ser ut så här:
Frukost: Bacon och ägg

Lunch: Tonfiskröra

Middag: Kycklingfilé med lime
 och vitlök

Man måste ju prova detta mytomspunna GI, eller hur!

Puh!

Så var det över! Jag har ännu en gång tagit mig runt på Göteborgsvarvet och det på 1.59 vilket är helt ok. Men det var JOBBIGT i år, varmt och soligt och jag har verkligen inte kunnat träna så mycket heller. Förra året sprang jag på 1.55 - med lätthet dessutom!
Med blandade känslor sprang jag i mål; glad för att jag sprang trots att jag haft ont i halsen från och till i en månad och samma morgon hade jag ont i huvudet - tack treo! Mindre glad för att jag inte lyckades matcha min egen tid.
På kvällen hade vi fest för ett helg gäng sprinters, oj vad vi skålade för våra bedrifter!, så imorse hade jag ont på flera ställen än i benen....

torsdag 14 maj 2009

Ufo?


Idag öppnade pärleporten för oss som tycker att det är njutbart att springa 21 km - Göteborgsvarvets incheckning! Eftersom mannen förlustar sig i Spanien (och kallar det för jobb) var det inte läge att göra proceduren att hämta startlappen lång. Lite uppvärmning är ju inte heller fel, så jag drog på mig träningsskorna och sprang dit. Det var jag ganska ensam om. Jisses vad jag kände mig uttittad!!! Folk glodde surt på mig när jag slussades fram i köerna, som om träningskläder vore av ondo. Jag klurar på varför. Berodde det på att
- man inte ska springa överhuvudtaget 2 dagar innan loppet?
- trodde man att jag försökte se proffsig ut, typ "jag tränar jämt"?
- jag kanske bara luktade illa?

Nu har jag iallafall en startlapp och lunkar iväg i startgrupp 6. Heja mig!

onsdag 13 maj 2009

Dagens outfit, output and input



Tänkte bjuda på en bild av mig själv. Om jag går ned fem kilo lovar jag att bjuda på en bikinibild!!!
Dagen har väl varit okej, är lite otålig bara, särskilt som att man läser om såna som Åse som rasar i vikt, trots (vad jag antar) noll träning. Jag vill också rasa! Jag vill också säga hoppsan! oj. oj! titta 1,6 kilo minus den här veckan. Unnar alla värsta beach 2009-kroppen, bara det att jag OCKSÅ vill.

Nåja, är lite försiktig inför lördagens halvmaraton. Äter bra, cyklar bra men vill nog inte ta ut mig inför kraftprovet. Även idag har jag ätit supergott. Repris på tonfisksallad, adderade lite kapris och sås av creme fraiche & majonäs, till middag blev det nötfärsbiff, lite matvete och sallad och creme fraiche & gorgonzolasås. Hemskt GI-vänligt tror jag.

Imorgon hämtar jag ut mitt startnummer, kanske kostar på mig en småjogg på kvällen, cyklar som vanligt, äter den tonfisksallad som ligger och väntar på mig i kylen. (snacka om att få dille på saker...)

tisdag 12 maj 2009

I balans


Så här borde vara jämt! Man äter gott, lagom mycket och har möjligheter att röra på sig. Perfekt ur hälsosynpunkt. En slinga infektion har jag allt, lite lite ont i halsen och ett enormt sömnbehov - åtta timmar räcker inte för den här askungen inte!
När sprang ned till personalköket för att fylla på min vattenflaska - 2 liter på dag! - så hade någon vänlig själ skrivit "varsågod" och lämnat några maffiga muffinsar. Stoiskt gick jag förbi men tipsade min magra kollega som gladeligen rusade ner i köket..
Åh- vad jag har ätit gott idag, tonfisksallad och min favoritkyckling, stekt kycklingfile i rödcurry!

måndag 11 maj 2009

YES!

Nu så! Nu är jag äntligen tillbaka igen. Jag har idag joggat för tredje dagen på raken, utan att få ont i halsen. Imorgon kör jag en lugn dag utan mer motion än cyklingen. Så skönt att få röra på fläsket och jag blir så mycket mer harmonisk och gladare.
Har ätit en del, blev lite inspirerad att pröva på GI, så tonfisksallad till lunch och köttfärs till middag. Plus lite ägg, minikeso och någon bit ost. Herregud den där Åse försvinner ju trots att hon verkar äta en hel del. Men får man verkligen inte äta frukt? Jag älskar frukt!


Imorgon

Cykling, tonfisksallad, kycklingfile.

söndag 10 maj 2009

Löpardojorna har luftats!

Trots att den här konstiga infektionen (eller vad det nu är) aldrig vill ge med sig har jag varit ute och sprungit både lördag och söndag. Det får vara hur det vill med ont i halsen, men jag blir verkligen tokig och sur-bitchig av att inte röra på mig.
Det gick väl inte jättefort och jag försökte verkligen att lyssna efter kroppens rytm - inte pressa! Men tävlingsdjävulen i mig slokar, surar och försöker trigga igång mig. Många vänner & bekanta som också ska springa Göteborgsvarvet tjatar och hetsar mig. Visst på skoj, men under ytan är vill vi bara bräcka varandra alternativt slita löpardojorna av varandra. :-)
Så barnsligt, va?

Veckan som kommer.
Ska inte banta med pulver. Istället blir det vettig mat i form av GI-inspirerad mat med proteiner.
Tonfisksallad
Omelette
Kyckling
Köttfärsbiffar
Korvpytt utan kolhyderater

Cykla till jobbet 4-5 dagar
Jogga 2 gånger, tis + torsdag
Kanske att man hinner kika in på gymmet också.

torsdag 7 maj 2009

Jo, nej, jo


Kanske går det bra, kanske inte. Vet faktiskt inte...
Är grymt frustrerad över att inte kunna jogga, särskilt som att Göteborgs Varvet är om exakt nio dagar. Och då har jag en startplats i grupp 6. Kommer inte att gå särskilt bra i år, vilket inte är så konstigt eftersom jag inte har tränat ordentligt på snart en månad! Grrr...
Men jag bantar iallafall, så nu har jag bara kvar en massa fläsk, musklerna är väl helt förtvinade där under.
Mindre bra: lät mig bjudas på en macka, tog en dröm till kaffet, ingen cykling eller motion
Bra: frukost!, mellanmål minikeso och kokt ägg, halv banan, middag allevo pulver.

Jag älskar att nätshoppa. Idag kom min kavaj från HM, det är nästan samma modell som bilden, lite snyggare dock.

2 miljoner för en lägenhet. Ja, kanske. Vi har lagt bud...spännande.

Imorgon
Cykling 12 km, soppa till lunch, mat till middag.

onsdag 6 maj 2009

Mums!


Åh, vad jag har mumsat idag. Lunchen var rena lyxen - det bidde en Allevo med chokladsmak blandat med iskallt kaffe. Låter kanske bisarrt men oj vad gott det var och pigg och mätt blev jag också!
Kvällens mål blev något hopkok på nötbitar och vita bönor till. Inte lika gott som lunchen, med det dög :-)
Fast det blev ingen cykling, det regnade för mycket.

Imorgon

Ingen cykling, kanske jogging?, bjudlunch, soppa/pulver på kvällen.

tisdag 5 maj 2009

Kusin Vitamin är försenad


Ibland är frihetskänslan över att vara vuxen starkare...Idag kom jag hem senare än middagstid och kunde då själv bestämma min mat. Jag snodde ihop en mumsig smoothie bestående av frysens sista hemmaplockade björnbär, juice, banan, kruskakli, linfrön och en skvätt yoghurt. Lyxigt och gott!
På köksbordet låg också en postavi från TopForumla som säljer hälsokost via nätet. Yippie! -äntligen skulle mina vitaminer, proteiner och bantings-shakes vara i famn! Men väl i servicebutiken känner jag att paketet är alldeles för lätt, de har bara skickat hälften och vitaminerna som jag så väl behöver var inte med i paketet.
Suck

Imorgon
Cykla 12 km, soppa till lunch, chili på kvällen. Ingen träning i sikte...

måndag 4 maj 2009

Ny sorts medicin?


Visst är det svårt att hålla igen på helgerna... Alltför mycket la dolce vita är förknippat med mat. Men det gick ok. Jag körde en ny variant i lördags, familjen fick pasta och jag tog strimlad zuccini (som man häller kokt vatten över) som substitut. Rekommenderas varmt! Åt massor av sallad. Godis i form av mörk choklad bidde det också. Jodå, vintanten fick i sig två glas vin under helgen sammanlagt. I lördags var jag ute och sprang, inte joggade!, min långa runda på Orust ( någonstans i trakten 1,4 mil) och det kändes skitbra - ända tills natten. Nästa dag (läs söndag) var jag sjuk, frossa, ont i huvudet och naturligtvis ont i halsen. Helt under isen.
Så under isen att jag regrederade totalt! Så pass att prasslet av en godispåse var det enda som kunde kurera mig!:-)
Idag kände jag mig fortfarande kass men jag släpade mig till jobbet för en enda lång mötesdag. Men jag behövde all energi jag kunde finna vilket blev 1 fralla samt en halv fralla, samt en chokladmuffins. Lunch = tomatsoppa. Middag = broccolisoppa.

Imorgon
Cykla 12 km, soppa till middag, kycklingfile till lunch. Och tänk om jag är ok så att jag kunde träna?