torsdag 30 april 2009

Nere på 65 kilo igen


Nu kommer återigen en skön helg och massor av faror hotar oss knubbisar!
Vi ska på mysig middag efter att ha begapat Cortegén som är ett alldeles speciellt studenttåg genom staden Göteborg. På middagen ska jag snällt ta ETT glas vin och äta protein i första hand. Imorgon åker vi ut till landet och jag har snubblat lite på mina egna regler och köpt en box vitt vin. Men jag kommer att hålla hårt i lådan och hårt i kalorierna, har samlat på mig goda recept på middagar och desserter. Jag hoppas att jag nästa vecka kan stå på vågen och se siffran 64 framför mig.

Idag har jag smygjoggat idag trots att jag FORTFARANDE har ont i halsen. Ett no-no, men vad fan ska man göra?

Jag inser att jag har kopplat samman det goda, lyxiga vuxenlivet med gott vin. Näe jag är verkligen inte beroende av alkohol då jag inte dricker öl eller sprit (okej en tjusig drink i en flott miljö tackar man ju inte nej till) men för mig signalerar vin vuxenhet, frihet och en viss status. Det positiva med detta är jag faktiskt är förbi det där stadiet när man mölar smågodis och prasslar, det är "tacky" för mig. Jag är vuxnare - i en positiv bemärkelse - än så. Det negativa med vinet är att jag har en tendens att tillåta mig att äta saker till, typ snacks eller ost.

Spännande när man funderar över sin bild av sig själv, vem man är och vem man vill vara och hur detta speglar beteendet.
Hur tänker ni?

Skål och ha en riktigt trevlig Valborg!

onsdag 29 april 2009

Strålande!



Vädret och jag passar alldeles utmärkt ihop just nu.
Dåligt idag: fortfarande ont i halsen=ingen träning, lät mig bjudas på en macka.
Bra idag: köpte 1 st glass till dottern, 0 st till mig. bjudlunch och valet blev en mager räksallad utan dressing, åt bara halva bjud mackan, tar en skön promenad nu på kvällen.
Alltså ligger jag på plus! Dessutom hade jag en dragning för vår styrelse, gick bra! Firade med att köpa en randig bikini i storlek M istället för det glas vin som dök upp som en inre belöningsbild.

tisdag 28 april 2009

Ett pyttesteg

Genom små överslag med mig själv håller jag på att definiera hur mycket jag är villig att satsa och vad jag isåfall hoppas att få ut.
I kväll skulle jag träffat en av mina bästa kompisar M, vi skulle ha gått ut och käkat och druckit vin såklart. Men så funderade jag och frågade henne idag om hon kan tänka sig att ses i Slottskogen och ta en promenad istället.
Det är så hälsosamt att det nästan är löjligt, på gränsen till ohälsosamt hälsosam!
Men det är bara en tid, sen när jag lever som jag gjorde förut - åt soppa en gång om dagen och tränade mycket - då kan jag återigen unna mig saker lite oftare. Men inte så ofta att jag plussar!
Jag vill fan ner i vikt!
Jag vill verkligen ner i vikt.
Varför?
Det är lite nu eller aldrig. Fixar jag det inte nu så slänger jag in handduken och slutar tjata, blogga, fundera på min vikt. Det är inte sunt att hålla på att försöka gå ned i vikt i åratal. Antingen gör man det eller så håller man truten och är nöjd ändå.
Så det så.
Nu cyklar jag hem!

måndag 27 april 2009

Rätt och fel

Är inne i ett funderarstadie igen. Jag VET när jag kommer att äta mer än vad jag borde eller har planerat. Jag faller så jäkla lätt på jobbet i olika situationer. Som idag hade vi värsta tråkiga dagen, möten, möten och möten. Som kändes meningslösa. Så när det blev fika föll jag som en fura och en muffins slank ned utan att jag lät mig själv tänka till innan.
Som i Stockholm där jag gjorde små felsteg, fel mat på restaurang, två mackor istället för en, etc.
Men till det positiva- det går framåt. Jag gör bättre val hela tiden, sakta men säkert.
Men.... vill jag bli smal-smal måste jag göra en rejäl kraftansträngning eller så är nöjd med att väga sisådär 65-66 kg.
Får fundera lite - för så här ältande vill jag inte vara för evigt. Roligare saker finns det ju att tänka på än ett par kilon hit eller dit.

Har ni inte läst Åses blogg: gör det - hon har energi, massor av vilja och delar med sig av toppenrecept.

söndag 26 april 2009

Brrr

Gnäll-SM fortsätter....
Jag är inte ok, har något skit i kroppen fortfarande. Ont i halsen, frusen och seg i kroppen. Imorgon går jag å inhandlar lite sponk-te och spont-vitaminer på hälsokosten för att kicka ut det onda ur kroppen.
Kanske att jag körde för hårt förut?
Stockholm var ljuvligt. Orust var ganska kallt och blåsigt (men soligt) och helgen gick - suck - på tok för snabbt.

torsdag 23 april 2009

Stockholm!

Om jag inte vore så svimfärdigt trött ( borde krypa ner i hotellakanen NU!) så skulle jag slå klackarna i världens vackraste stad. Är här på jobb, kul, men jag gick upp 4.50, möten och input hela dagen men så; belöningen= god mat på Sonjas Kök på söder med en gammal god vän.
Mysigt!
Men jag äter knasigt fortfarande på tjänsteresor. Bröd, vin, godis och annan skit. Får jobba på detta!
Go´natt!

onsdag 22 april 2009

Balans trots...

host..host..host.
Har ännu inte hunnit till hälsokosten för att köpa det där dunderteet som bondbruden tipsade om, så jag ska inte gnälla.
Idag har jag ätit så bra så bra. Proteiner i form av kyckling och fisk. lite matvete och resten grönsaker. Jag måste väl kunna gå ned i vikt med detta också? Nu kommer två dagar i Stockholm med jobbet, ska verkligen försöka hålla mig från allt kalori-mingel etc.
Ni är så duktiga därute - beach 2009 blir skitbra i år!

Imorgon & fredag.
Ingen träning, hyfsad mat ska jag försöka få till...

tisdag 21 april 2009

Svimma hos optikern?

Idag har jag fått dubbel dos av omega 3, först min vanliga tesked linföolja på morgonen och sen lax (citron, vitlök och timjanbakad i ugn, dubbelmums!). Idag tog jag stora dottern till optikern och höll på att svimma. Nej inte av dyra priser eller så utan kroppen bara gav signaler om att den inte fått all energi som behövdes. Och ändå hade jag ätit frukost - onaka med linfrö & kruskakli, kycklingfile med sallad, ett äpple + apelsin. Och dessutom en påse Modivial! Sen fick jag mumsa lax med sallad och lite råris, önskar att man kunde skicka ett doftprov.
Har grymt ont i halsen och är frusen. Ingen träning i sikte alltså.

Imorgon
Cykla 12 km, kyckling till lunch, soppa till middag.

måndag 20 april 2009

Iskall kropp

Idag har jag nog sänkt min ämnesomsättning rejält, får kicka igång den imorgon igen.
Egentligen är det väl inte så tufft eller hårt, men jag har bara ätit soppa idag förutom en ryvita knäckebröd, ett äpple och ett ägg.
Något straff ska man väl ha efter helgens excesser...Helt seriöst vill jag komma förbi min platå runt 65 kilo. Så nu får det bli lite mindre träning och mindre mat ett tag. Annars trivs jag bra med det här livet, träna mycket, äta gott på helgerna och hålla mig strikt på veckorna - men jag vill göra detta med en annan vikt.

Imorgon
Cykling, kyckling till lunch + sallad, soppa till middag. Ev. träna om halsen börjar ge sig.

söndag 19 april 2009

JOIE- rekommenderas!


79 :-, Indien, 96239, Mousserande Vin, Torrt. Importör:Brill & Co AB
Citat: Här är ett av Systembolagets udda viner för augusti – indiskt bubbel. Man ska inte ha fördomar, men jag blev positivt överraskad. Trevlig doft och smak med fruktig, mogen grönäpplig smak. Perfekt som ”spännande” drink.

Ja, vi köpte flaskan innan vi var i Indien alltså förra augusti. Vet inte om man kan få tag på det längre, men det var gott- väl kylt så klart..

Usch då


Helgen har väl egentligen inte varit så tokig, men jag har haft lite ont i halsen vilket gör att jogging inte var aktuell. = jag blir lite "edgy". Men lite destruktiv har jag också varit...Jag hade kunnat PW, jag hade kunnat låtit bli bröd till räkorna, kunde ha låtit bli ost & kex i lördags, men näe. Och så går jag och ältar en fånig jobbsak som jag inte kan påverka, måste släppa det eftersom det tar energi och gör mig sur. Och så är jag dumt nog avundsjuk på min man som stack iväg och tränade, han sprang en mil och styrketränade. En normalt funtad kvinna skulle varit glad för han skull (och sin egen, det är ju jag som får njuta av hans vältränade kropp) men istället är jag lite sur och missunnsam. Så var det sagt - och nu släpper jag det. (och det är inte min mann på bilden, hehe...)

Imorgon
Morgonträning, soppa hela dagen, cykling till jobbet.
Måste detoxa mig lite.

fredag 17 april 2009

Jogging?

Ensam med barnen idag och en späckad dag = ingen jogging. Vi åkte dessutom till landet vid 18 -tiden och maten var inte klar förrän 20. Inte en chans att jag joggade.
Men ställde mig på vågen i morse 66,3 kg. Helt ok med tanke på alla muskler :-) och påsken.
Kanske blir det jogging imorgon? Eh, vi får se. Dricker just nu härligt Indiskt mousserande vin och det är himla gott.
Trevlig helg på er!

torsdag 16 april 2009

Energi

Imorse när jag vaknade stängde jag av mobilen, sktitrött... Näe, inget gym idag tänkte jag Men skadan var redan skedd. Till skillnad från Viktdrottningen så har jag en abnormt morgonpigg femåring. Minsta ljud får henne att ploppa upp. Så eftersom jag ändå inte kunde somna med en babblande femåring bredvid mig, så gick jag iallafall. Åååååh, vad motigt det var! Försökte peppa mig själv att intervallträna på löpbandet, gick sådär... Lyckades ändå klämma fem kilometer och 400 kalorier + lite vikter och den där andra konditionsmaskinen - ja ni vet. Men så missade jag tåget. Så det var bara att cykla - lite snopet - till jobbet istället och ställa in mötet på annan ort. 12 km cykling blev det trots allt idag.

Men till rubriken: jag har - trots morgonens motstånd - fått tillbaka energin, tror jag (knack,knack). Jobbet börjar kännas skitkul, jag är sugen på att jogga ute, solen lyser, mannen är snygg, lantstället ropar och semester närmar sig.

Imorgon
Jogga morgon eller kväll, popcorn, soppa till lunch, räkor till kvällen. Inget vin!

onsdag 15 april 2009

Snacka om att slå från underläge

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Man ska ju inte vara hungrig

Det vet vi väl alla vi det här laget - man ska aldrig gå hungrig för då sjunker ämnesomsättningen. Ändå så har jag gjort ett generalfel idag och ätit på tok för lite. Kanske tror min repitlhjärna att det är en bra kompensation för den där bullen, påskägget, potatisgratängen som slank ned under påsken. Kanske är det bara så att " det blev så" idag. Fattar inte vad tiden tog vägen idag, helt plöstsligt är klockan tjugo i tio på kvällen. Suck.

Imorgon
Träning på morgonen 60 min,, lunchsallad med matvete och lite annat. Känner mig helt matt över att behöva gå och träna 6.20, men det är bara att packa väskan, fixa i ordning lunch + frukostlådan ( är på ett tåg när det är dax för frukost efter träningen) och sätt på autopiloten. Det brukar funka.

tisdag 14 april 2009

Heaven 23...ahhh


Är ni i Göteborg någon gång ska ni ta hissen upp till våning 23 i Gothia Towers ( mittimot Liseberg) och beställa en räkmacka. Jodå de kostar 180 kronor men de är faktiskt värda varenda krona.. Mums. Ett glas vin till det och man landar gott...med stan framför fötterna. Resten av dagen laddade jag med pulversoppa & havregrynsgröt & ett pass bodypump.

Imorgon
Soppa till lunch, cykling, kanske träning om jag får ihop det med barnvakt....

måndag 13 april 2009

Lite uppstoppad kanske?

Påsken är inte lätt. Det är ursvårt att inte äta godis och god mat, men jag har försökt att unna mig utan att äta överdrivet mycket. Det har blivit en del godis och annat onyttigt. Men efter två vilodagar så körde jag powerwalk på morgonen både lördag och söndag. Idag sprang jag på-landet-rundan. Har hittat en skön runda som är ca en mil, men jag var lite stinn efter alla kolhydrater så jag lade på lilla på-landet- rundan också. Kanske att det blev 1,3 km eller så. Det var inte så jobbigt faktiskt utan vääääldigt skönt.
Vi håller på att göra om vårt garage på landet till gäststuga, så jag har målat och målat och målat i helgen. Puh!

Imorgon
Cykla 12 km, träna på gymmet, soppa till lunch, dessvärre har jag en bjudning på kvällen som innefattar räkmacka och vin. Kanske att jag skiter i vinet? Eller räkmackan och bara sitter med lite bubbelvatten?

onsdag 8 april 2009

Helt slut


Idag blev det Combat igen. Shit vad trött min kropp är, orkade inte göra rörelserna fullt ut. Nu är det paus i två dagar. Sen ska jag på igen. Så lördag, söndag och måndag lär jag jogga eller powerwalka.
Nu kommer påsken med all mumsig mat. Tänker ha en vanlig påsk med allt vad det innebär: lax, lamm, sill, godis, vin - yes!

Imorgon
Ingen cykling, ingen träning, god middag på kvällen.

tisdag 7 april 2009

Världens fulaste röv

Den är min. Det är helt sant och objektivt! Hade jag inte haft en sån vidrigt ful röv och hemska ben hade jag nog aldrig tränat så hårt (även om det är kul finns det ju gränser..). Jag hade nog till och med kunnat vara lite överviktig om man var det på ett lite klädsamt sätt eller jämnt över kroppen. Min bakdel är knöglig, gropig, feta valkar mitt på och strax över rumpan, ridbyxlår och så lite åderbråck på det. Suck.
Glömmer aldrig mina mostrar som tjöt- lite skadeglatt som man bara kan inom familjen - när de såg en film från Grekland. På videon springer något fläskigt ner mot vattnet medan solen onådigt belyser varenda jäkla grop och valk. "Du ser ut som en gammal tant". Tack.
Och nu är jag fan trött på att smyga omkring och gömma min bakdel, istället vill jag försöka förändra den, Tiden får utvisa om jag lyckas....
Idag: bodypump (och idag var det jobbigt!!) cykling, missad lunch, köttgryta med couscous, mellis minikeso o banan.

Imorgon
Ingen cykling, för bilen och lilltjejen ska med till jobbet en halvdag, sen blir det storhandling inför påsk, Body Combat på kvällen tillsammans med min man. Ska bli sjukt kul att se honom på det passet, moooaaaaah!

måndag 6 april 2009

en ny last..

Det är inte lätt ta sig tid till träning - och det här trodde jag ALDRIG att skulle komma ur min mun - men när man väl har fått träningsbaciller i blodomloppet så hittar man tid. Man t o m smyger till sig träningstid! Känns igen från gamla dagar när jag smög med godis....
Men det har tagit mig några år att bli så här träningsberoende. Det började med lite jogging, lite friskis då och då. Sen började min man att gå på gym regelbundet och jag var nog lite avundsjuk på hur självklart han tog sig tid till gymet trots alla fulltecknade att-göra-listor. Så då började jag också att gå mer regelbundet, hade han gått och tränat två gånger på en vecka då ville minsann jag också göra det. För rättvisans skull...Men nu är jag hooked på endorfinerna!
Idag cyklade jag 12 km, tränade Body Combat (hårt men superkul), åt väldigt bra. Så jag är nöjd!

Imorgon
Body Pump (klockan 7. På morgonen!), cykla till jobbet, 6 bitars sushi till lunch.

söndag 5 april 2009

Bekännelser & guldstjärnor

Jisses vad tiden går när man har roligt! Sedan i torsdags har jag varit i Borås med jobbet, ätit en god (lite för mycket kanske) middag och AJ! ett glas vin.
Fredagen joggade jag vilse i dimman klockan 07.00 i Borås, en tur på ca 50 minuter. Bekännelse: åt gods på kvällen och lite popcorn och ett glas vin.
Lördagen tränade jag Combat igen och den här gången hängde jag med! Skitkul faktiskt! Hade tjejmiddag så ja det blev både mat, efterrätt och mer än ett glas vin.
Söndagen vaknade jag sjukt tidigt med tanke på hur sent jag lade mig. Tänkte ta en powerwalk för att fräscha till mig men sprang 1,6 mil istället, hepp! Vet väl inte hur bra det är att springa bakis, men det kändes helt ok. Vi var bortbjudna på brunch, åt lite för mycket gott. Åt sedan lite godis och drack ett glas vin till maten.
Låter som värsta alkoholisten, men i det sociala är det mycket goda middagar och vin...
Sammanfattningsvis för veckan: tränat hårda pass fem dagar, cyklat 12 km fyra dagar, druckit vin fyra dagar, ätit för gott fyra dagar.
Imorgon:
Soppa till lunch, bra mellanmål & något proteinigt kanske kyckling?
Combatträning på kvällen, cykling till jobbet 12 km.

onsdag 1 april 2009

Ja och nej!

Jag satt i bilen med träningskläderna prydligt nedpackade i en väska. Soppa till lunch, komplett med ett ägg, en ryvita.
Efter dagens sista möte lånade jag toaletten och bytte om till träningskläderna. Åker nöjt mot Skatås motionsspår. Och inser att jag glömt skorna!
Fick bli en runda i Slottskogen istället. Tror att jag fick ihop en mil. Och jävlar vad jag pressade mig idag, körde stenhårt i backarna, var verkligen helt slut när jag kom hem...
Kan ju tilläga att något måste ha bitit på gårdagens Body Pump, jag har träningsvärk!

Imorgon
Cykla, ingen annan träning. Middag på kvällen - jobbrelaterat. Inget vin, tror jag. Beror på hur kul det blir.