fredag 28 november 2008

Dåligt med tid igen...

Känner man inte igen gnället? Ingen tid...bla bla..oj oj oj...bla bla...
Tillbaka från London i måndags, sen försvann veckan i ett nafs, två kvällar gick åt representation och en kväll till inplanerad kompisträff. Återigen blev det tufft att hitta tid för träning, men jag har iallafall cyklat fyra dagar och powercyklat framför teven en dag. I helgen blir det träning två dagar iallafall.
Nästa vecka blir det skärpning: då blir det jogging två gånger, gymet 2-3 gånger och kanske hinner jag klämma in en powercykling framför teven när ungarna har somnat. Och cykla till jobbet vilket faktiskt blir 5 mil på en vecka.

Maten/dieten ska vara bra, det har jag inga problem med så länge jag jobbar på. Värre blir det på resor och jobbrepresentation...

söndag 16 november 2008

Helgens bravader

Det har blivit lite träning under helgen. Himla skönt.
Fredagen var körd - det fanns helt enkelt inte plats för träning trots att jag hade en ambition. Men ibland är det för tungt, med krävande jobb, man som är bort och två barn...det finns inte EN minut över.
Lördagen och söndagen var enkelt, jag bokade bara in två pass och så fick familjen anpassa sig. Lördagen bar med sig spinning 30 min i kombination med 30 min coreträning. Säkert jättebra men faktiskt inte jättekul. Inte min grej helt enkelt. Men dagens pass: MRL (står för ?), var skitkul, steppass med lagom svår koreografi (lätt alltså!) som avbröts tre gånger för statiskt djävulsk jobbig statisk träning - lår, rumpa och mage. Hårt men väldigt kul!

Maten har fått låg prioritet - ingen lunch åts alls i helgen, däremot goda middagar och vin och desserter. Så jag ligger nog på plus minus noll efter helgen om man nu bara tittar på kaloriintag/förbrukning.

Veckan blir supertuff för mina ambitioner kring diet och träning, bara en dag på kontoret, ute på vift tis-ons vilket betyder konstiga lunchval och ingen tid till träning.
Sen åker jag till London - på tjejsemester!

Ps Det blev iallafall träning på gym en dag och jogging en dag denna vecka...

torsdag 13 november 2008

Gamla takter igen!

Nu är jag stolt över mig själv! Efter en jobbig dag- näe jobbiga tre dagar. Äntligen hemma efter jobb borta i tre dagar, efter nattning av lill-tjejen så snörar jag på mina löparskor och ger mig ut på en runda som heter duga. I mörkret! Och jag sprang borde fort och långt. Det är järnvilja det..
Igår däremot blev det ingen träning, ibland måste man hejda sig och istället satsa på det sociala. Det blev ett glas eller två tillsammans med min nya kollega.
Fast nu borde jag gå å lägga mig.
Natti!

tisdag 11 november 2008

Rumpträning


Nu har jag varit toppenduktig! Fast att jag gick upp 5, satt på tåget till Stockholm klockan 6, köade någon timme på indiska ambassaden (visumet för vintersemestern) och har sedan nätverkat hela dagen så lyckades jag klämma in en timmes träning på hotellet. Inte världens bästa gym, men helt ok och framförallt fanns där en låg cykel som jag tokkörde tungt i 30 minuter - känns förhoppningsvis i rumpan imorgon.
Och lite styrketräning fick jag in oxå.
Gött!
Sedan åt jag ifs lite snask, vit baugett, västerbottenpaj och ett glas rött vin. Men jag väljer att fokusera på det braiga!

måndag 10 november 2008

Cykling till jobbet - framför teven


Ingen har väl undgått skitvädret därute. Så mot min vilja åkte jag spårvagn till jobbet. Då blev det till att cykla framför teven som erbjöd Halalteve (som var ganska hjärndött och amatörmässigt att när det smögs in något intelligent kommentar från slöjdbruttorna hoppade jag till där på min cykel) och något sorgligt på TV 24 om folk som har en utmätt tid pga sjukdomar. En hel timme och 680 kalorier senare är jag piggare än på hela dagen.
Helgen var lite för kalasig för att jag skulle komma iväg och träna. Dålig ursäkt, jag vet. Men först var jag lite bakis i lördags och var tvungen att springa ned till stan för att köpa 40-års presenten jag borde ha köpt för veckor sedan. Sedan var det ju barnvaktsöverlämning och fix och sen kalas. På söndagen hade jag verkligen en ambition att springa milen - jag höll mig långt ifrån den fria baren på festen - men så var barna ledsna över att jag har varit borta så mycket och mannen ville komma iväg till badhuset snabbt och där plaskade vi och sen var det fars-dag middag.
Ska verkligen försöka träna på hotellet i Stockholm. Någon halvtimme borde man väl få över..Men enligt schemat kör vi från 10 - 22 under besöket...Vi får la se...
I värsta fall blir det inte träning förrän på fredag morgon...
Mat: spenat, tomat och kassler till lunch, päron + clementin till mellanmål, broccolisoppa med parmesanost och tre ryvita till middag.

PS. Spinningen var helt ok!

torsdag 6 november 2008

Royal som tappade al


Gamla härliga Royal har blivit Roy...Tänk så det kan gå när SF försöker sätta käppar i hjulet på andra aktörer i filmbranschen.
Folkets Hus och parker nyinvigde idag biografen efter 18 månaders död.
Men de sattes i en rävsax när SF inte lät de använda namne Royal samtidgt som skylten untanför biografen är kulturminnesskyddad, och alltså inte får röras. Vad gör man då? Jo man hyllar stadens stora filmare och släcker ned neonet i -al.
Hurra för bostadsrättsföreningen som sa nej till alla hugade hyresgäster till den fina adressen; avenyn. Man ville ha en biograf på Avenyn punkt slut - snacka om idealister!
På Roy bjöds det på snittar och champange. Det blev min middag idag. Lite mingel och filmvisning av "Ostindiefararen". Ett glatt amatörprojekt som ändå roade i stunden.

Motion - näe inte om cykling tur o retur till jobbet räknas.
Mat - ok, 5 bitar sushi, äpple, päron och 6 chokladpraliner och så mingelmat & dryck.

Imorgon ska det spinnas. Wish me luck. Det verkar så sjukt tråkigt - få se om tiden 07.15 gör det roligare...

onsdag 5 november 2008

Aggressiv träning!

Body Kombat var så kul! En timme svishade förbi och jag kände mig så snygg efteråt! Men faktum är att när man börjar träna så sträcker kroppen upp sig och muskler sväller så man ser fastare ut. Me like!
Jag är så tacksam att jobbet ligger en halvmil bort, nu får jag möjligheten att cykla en mil om dagen, som bonus. Perfekt att jag hatar spårvagnar, det är Göteborgs gubbarnas straff till oss Göteborgare!

Ätit bra idag igen. Jag försöker att äta en del så att jag inte får en backlash och blir svinhungrig eller börjar svälta kroppen. För nu vill jag komma iform!

tisdag 4 november 2008

hungry!



Inte bra alls. Nu är jag vrålhungrig på kvällen. Jag som planerar att cykla till de desperata husfruarna - ack o ve!
Annars är det ingen motion idag, t o m mindre än en vanlig dag då jag tar mig till jobbet cyklandes. Idag var jag i Vänersborg och åt kolja på folkets hus, se ovan...

Fisk också till middag, ett litet feltänk som blev gott. Hoki i ugn tillsammans med örter, citron, olivolja i aluminiumpaket. Mums!

måndag 3 november 2008

måndag hela veckan

Som jag sa: gymintro + lite egen träning idag.
Heja!
Mindre jobbångest!
Bra mat!

Så det så...

Onsdag: kombat träning + tant = ?

söndag 2 november 2008

Det funkar!

Jag börjar komma tillbaka i form igen. Usch, det har verkligen varit jobbigt! Bytet av jobbet var skittufft och inte alls så roligt som jag trodde. Magen skrämde skiten ur mig, före detta cancerpatient som jag är. Ingen skoj höst med andra ord!
Men jag valde ett gym med största omsorg vilket jag är så glad för! Jag trivs där!
Så jag började träna häromdagen på gymmet, två gånger har det blivit hitills med samma upplägg: 20 min powerstep, 20 min jogging, 20 min intensiv styrketräning (torsdag-fredag). Lördagen en skön morgonpromenad på 45 minuter. Idag sprang jag en mil i Skatås, det var tufft men jag tog den på 60 minuter exakt. Inte lika bra som i våras när jag tog den som bäst på 53 minuter eller halvmaran: 1.55. Men snart är jag där igen!
Veckan ska ägnas åt motion igen!
Måndag: gym intro + lite kondition, kanske 30 minuter
Tisdag: cykling 50 min +
Onsdag: kombat på gymet
Torsdag: vila!
Fredag: spinning på gymet - premiär på spinning!
Lördag: ev. jogging igen.
Söndag: vila!

Så nu kör vi så det ryker!