onsdag 26 mars 2008

Fettot talar

Ja, jag borde veta detta...! Men jag går på det gång på gång.
Jag har blivit ett fetto igen.
Helt sjukt har jag gått upp över 2 kilo på en vecka. Jag vill inte fatta det!
Men för att lugna ned mig själv så funkar min kropp såhär, jag äter och jag går inte upp i vikt, jag äter lite lite mer och vips har jag gått upp tusen kilo på en gång. Alltså, min kropp kör med en viss fördröjning. Bra om man åker upp till Stockholm EN helg, dåligt om Påsken kommer precis efter.

Jag måste gå ned dessa kilona omedelbart bums. Det kommer att ta mig två veckor. Suck.
Och jag som ska till fjällen. Gäller att hålla munnen stängd där.

En stjärna till mig. Har haft två möten idag. Tackade nej till en bulle. Bravo!

tisdag 25 mars 2008

Vinteridyll och stress

Näe, nu är det inte kul längre.
Jag har bara för mycket att göra. SKIT-mycket på jobbet - så mycket att jag inte kan koppla av hemma. Stackars mina barn, de har ingen närvarande mamma just.
Jag har en tenta som måste in senast lördag. Suck!
Jag ska packa allt vi ska ha med till fjällen, köpa allt som vi ska ha med oss och hyra skidor.
Laga mat inför resan.
Köra 60 mil ensam med ungarna på lördag.

Mannen sticker ifrån allt och joinar oss i fjällen på måndag.

Inte konstigt att jag känner mig stressad. Men jag ska INTE äta tröst-mat. Nej tack. Då mår jag ännu sämre! Däremot ska jag tillåta mig att inte skriva här på webben, det blir en rapport den 6 april istället. So long!

lördag 22 mars 2008

Avgiftning på gång..

Ja, jag har faen bestämt mig. Jag är sockersjuk och djupt beroende av godis. Jag äter det inte så ofta, men när jag väl köper godis kan jag absolut inte dela med mig av det, jag blir nästan aggressiv...
Så jag har bestämt mig, jag ska inte äta godis på ett tag. Inte förrän den 17 maj som tidigast.
Jag får äta glass som efterrätt eller tillsammans med familjen. Jag får äta desserter. Jag får äta nötter och sånt som lördagsgodis. Jag får äta popcorn.
Så jag lär inte dö svältdöden.

Och jag ska göra ett ärligt försök att skippa bullar och annat under veckorna. Det är inte värt det.
Nu vill jag bli bättre på att springa och få mig själv i form inför Gbg-varvet och sommaren.

Wish me luck!

Och nu ska jag äta mina sista godisbitar....på ett tag.

onsdag 19 mars 2008

Ska jag vara glad eller deppig?

65, 3 kilo
Gör det mig nöjd med mig själv eller blir jag frustrerad. Jag vet ärligt inte.
Å ena sidan åt jag en massa skit på resan till Stockholm, och det gav inget negativt resultat. Å andra sidan händer det ju ingenting alls när jag tränar hårt och äter lite.
Lite konstigt. Min kropp vill något annat än jag verkar det som. Kroppen har liksom stannat här. Men jag vill faktiskt ner några kilo till, jag vill bli lite smalare. Framförallt vill jag bli lättare så att kroppen och lederna inte har det lika tungt i joggingspåret. 65 kilo till 168 cm är inte tjock. Men jag vill - vill - VILL ned till 60 kilo.
Men hur sjutton ska jag fixa det?

Tisdagens input:
frukost - samma som alltid, lunch halv portion pasta med köttfärsås och vitkålssallad, samma till middag. Mellanmål äpple, banan och en apelsin utspritt över dagen. Fyra godisbitar som en affär bjöd på. En nästan hel chokladmuffins (ångrar det djupt och den var faen inte ens god!)
Ingen motion förutom cykling till jobb, kurser och dagis. Tisdagar finns ingen plats för träning alls, jag har 12 timmars dagar med kurs och jobb.

Dagens input:
frukost, lunch 1 avokado, 2 skivor rökt skinka, tomat, sallad. middag en supermumsig ugnsbakad färsk lax med lite ris och broccoli och blomkål. Några minttabletter. Usch, ett glas vitt vin också och en näve chasewnötter, pumpafrön.
Motion: på cykeln framför teven (om tio minuter)

Stolt över att jag skippade presenten med påskgodis på mötet imorgon. Hade jag köpt det så hade jag också ätit lite. Men det gjorde jag inte.
Besviken på att jag låter saker slinka ner i ren tanklöshet uppblandat med "det lilla är jag väl värd". Besviken på att jag återigen tar till mat och vin för tröst. Det är lite körigt på jobbet, med höga krav och sura minner från människor vilket gör att jag vill slappna av och unna mig saker. Får jobba med detta...Bort med det beteendet!

måndag 17 mars 2008

Inget gymkort- snyft

Idag har jag tagit på mig offerkostymen.
Kanske är det mitt straff för alla excesser i huvudstaden som gör detta?

Jag tog med mig gymkläderna och eftersom mitt kort har gått ut på gymmet skulle jag köpa ett nytt. Men jag lät ett möte dra över tiden så att jag inte kunde gå och träna...så dumt Var kanske lite i valet och kvalet om jag verkligen ska förnya mitt kort, men eftersom det snöar ute och jag måste -måste- måste fortsätta hålla mig i form till Göteborgsvarvet så SKA jag köpa ett nytt kort.
Så det så! Jag ska elda upp min offerkostym!

Matintag: frukost -älskade Onaka, kruskakli och några russin. Mellanmål clementin. Lunch potatissoppa. Mellanmål clementin + äpple. Middag pasta med köttfärsås och vitkålssallad. Mums! Jag var verkligen jättehungrig!
Motion = zero.
Men nu ska jag faktiskt cykla en stund. Minst 45 minuter.
Cause I´m worth it!

Se - det är rena självterapin att skriva blogg. Man får en stund självanalys och peppning.

Mumsande i Stockholm

Nu har jag gjort Stockholm i ett par dagar. Och det var inte helt enkelt, det där med mat och motion.
Men onsdag var ok. Förutom att jag åt en stor lunch -thaimat, kokoscurry kyckling och sedan en mc feast med pommes. Varför då undrade jag själv efter att allt var uppätet. Dessutom åt jag några godisbitar. Hmmm. Ingen motion.
Torsdag; sprang längs Riddarfjärden, himla skönt.
Frukost - fantastisk frukost på Rica i gamla stan!. Lunch chibata med salami och brieost. Middag en halv pizza och 100 gram choklad och två glas vin. Inte så bra.
Fredag - mer fantastisk frukost. Två danska rågbrödmackor med brieost på. Lunch, färsk tortellini och 3 vitlöksbröd. På kvällen blev det en halv hamburgare på en pub, en öl och några pommes. Och några godisbitar...
Sprang Riddarfjärden igen.
Lördag - mindre rolig frukost på Hotel Birger Jarl. Lunch någon thaimat (återigen röd currygryta med biff) som vi delade på. En dajm. Hemmagjorda vårrullar på kvällen och lite glass och vin. Lite saltgodis.
Sprang Djurgården runt.
Söndag
Mer inte så rolig frukost. Lunch blev 5 pyttesmå sushibitar. Mellanmål en glass (Magnum) och lite saltgodis. Middag havregrynsgröt.
Ingen motion dessvärre.

Jag känner mig lite plufsig och tänker inte väga mig!

måndag 10 mars 2008

Lite snask i hörnen

Asch, jag nosade upp lite godis här hemma. Annars hade dagen varit perfekt. Fast vem orkar vara perfekt hela tiden....
Mat: frukost, lunch lite rester - dock utan ris, middag en mjuk tacos, te och två hårda mackor och en skorpa med ost.
Åsså lite snask då.
Motion: mitt älskade aerobic-lunch-pass.

surpuppan som svällde och försvann

Fredag, lördag och söndag gick i ett nafs.
Slurp, gurp, mums - en massa tjafs
slank ned i mitt stora hungriga gap
tills jag inte orka mer och släppte en rap...

Jag rörde mig icke - varken i fredags eller lördags. Däremot var jag på krogen och after-workade i fredags. Det blev fyra glas vitt vin. En nudelsallad och liten förätt. Lite popcorn också. 5 bitars sushi till lunch. Och nån frukt på dan.
Lördag- frukost, lunchmacka (polar extrem med ost) frukt, 100 gram mörk choklad, taco, en hård och en mjuk tortilla, godis.
Söndag - frukost, lunch liten Ikeaköttbullar o en potatis, middag kokoskycklinggryta och ännu mer godis.
Men söndagen ägnade jag åt en låååång härlig joggingtur. En timme iallafall. Kanske 9 -10 km, idag var jag i slottskogen och körde två och ett halvt varv.
Jag var så suuuuuuuuuuur, min stackars familj bara skrek till slut - UT OCH SPRING

Jag klarar inte av kalas - jag äter lite för mycket och har inte haft tid att träna. Surt sa räven och sur blev jag. Men när jag fick snurr på benen blev jag glad igen.

torsdag 6 mars 2008

Curry-nam-nam

Idag gjorde jag en himmelskt god kycklinggryta som var hyper-dypersmal. Jag freestylade en del men utgick från ett VV-recept. Sjud upp kyckling, champinjoner (färska!), purjolök i lite rapsolja, krydda med curry, spiskummin, paprika, lite soja och lite tomatpure och en hönsbuljong. Späd med en kelda, så mager som man nu tycker, och vatten. Salta lite, på med locket - ja just det ett tärnat äpple i också för sötman. Småputtra medan riset (ekologiskt basmati) kokar. Mums sa barn och man och slevade i sig!

Hur går det med mina urvridna tarmar? Bättre och bättre. Äter lite och smart. Jag hoppas och tror att det går vägen. Fick höra från en läkarvän att man är världsledande på Sahlgrenska på att fixa detta, så en remiss väntar mig inom kort. Puh!
Mat: smoothie, några smågodisar (snickers), ett päron, en avokado och ett par oliver och så lite kycklinggryta och ris,
Motion: en joggingtur - kanske 6-7 km ute. Kroppen är rejält trött och sleten, men det var skönt iallafall.

onsdag 5 mars 2008

Aj! Jag och Maurice Gibb

I måndagskväll kände jag ett tag "ta bort mig - jag vill inte vara med längre!".
Redan klockan tre fick jag gå hem från jobbet för att magen gjorde så ont. Då visste jag inte att jag hade en helvetskväll med tarmvred som väntade.Det gör f-r-u-k-t-a-n-s-v-ä-r-t ont. Så jag var väck hela eftermiddagen och kvällen. Det är ett otroligt allvarligt tillstånd och man kan dö om det går för långt...Maurice Gibb dog i det för några år sedan. En annan gång när jag fick ett anfall var helt hysteriskt! Med läkare, morfin och kaos. Fick ligga ett dygn på intensiven.
Mat: onaka med kruskakli, lite potatissoppa till lunch, en banan.
Motion: ett tufft aerobic-pass som jag hann med innan det slog till.

Tisdag; ett under att jag stod på benen. Men jag var löjligt svag, ändå bet jag ihop och mixade en smoothie för att få energi nog att komma igång - cykla till dagis, cykla till jobbet och ut och hålla föredrag. Dagen slutade inte förrän 21 på kvällen. Hade fortfarande lite känningar av tarmvred.
Mat: smoothie, en liten päronsplitt, en skorpa, en muffins, en burk sardiner, ett päron
Motion: vardagscykling

Onsdag. Fortfarande lite ont i magen. Kommer att söka läkare imorgon om det inte är ok.
Mat: smoothie, liten paj, en bit macka, lite kokt potatis och vit foliefisk.
Motion: kanske motionscykling? Kanske är det bra för magen?

söndag 2 mars 2008

Rekord!

Japp, jag förbättrar min tid på en mil hela tiden. Nu är jag nere på 57 minuter på 10 km. Heja mig!
Men det är också först nu jag börjar inse vilken prestation det är att göra en mil på 45 minuter. Läste för några år sedan att kungen (och jag som är stenhård anti-rojalist!) gjorde en mil just 45 minuter. Då förstod jag inte vad det innebar, men nu flåsade på 57 minuter så förstår jag ett och annat.
Så då kanske mitt mål ska bli att bräcka honom. Ja, någon gång vill jag göra en mil på 44 minuter. Om det nu är ett rimligt mål av en tant som börjar jogga vid fyrtio års ålder. Mitt mål är iallafall att försöka - det är kul att jogga och tävla mot sig själv.

Helgen har varit ok.
Fredag lite vin och after work. Väl hemma en toast + sallad + popcorn. Dagen firades med en lunch bestående av soppa.
Ingen motion. Istället blev det Röhsska med en visning av Wingårdhs. Så bra! Gå och se om ni är i krokarna.
Lördag, dagen ok. Lite cykling, lunch grönsaker wokade, en latte på stan. Träning 60 minuter på cykel. Kvällen firades rejält; ryggbiff och rotsaker i ugn och till detta vårt favoritvin "chateau neuf de pap 2003". Hallelulja så gott! Sen fortsatte firande med melodifestival och smågodis. Supermums.
Söndag, en mil, omelett till lunch + sallad, 2 singoallakex, äcklig bbpaj och lightglass (pckså mysko och äcklig), grönsakssoppa och två halvor "polar extreme" med skinka och ost. Lite pistagenötter och lite vin.